avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... drept comercial- comert international
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

drept comercial- comert international

Buna ziua, problema mea este urmatoarea:
O persoana de cetatenie spaniola , care nu este rezidenta in Romania, doreste sa infiinteze o societate in romania (SRL).
Societatea SRL din romania cumpara marfa din China si doreste sa o livreze in Camerun. si are cateva nelamuriri:
-Transportul marfii poate fi efectuat din China direct in Camerun fara afi necersar ca marfa sa treaca prin Romania ?
-Exista obligatii privind TVA( tva-ul platindul clientul sau din Camerun) sau alte oblibatii fiscale pentru societatea din romania in afara de impozitul pe profit , care am inteles ca este 16% ?
- impozitul pe profit este 16% sau este variabil?
-societatea din romania , fiind al unei persoane spaniole poate fi accesata dintr-un cont din Spania ( banca sa aiba o filiala si in romania), adica platile pe care trebue sa le faca catre statul roman si catre clientu sau din china?
Aceasta firma doreste sa fie in deplina legalitate din punct de vedere fiscal,platind toate taxele si impozitul pe profit catre statul roman.
Unde ne putem interesa inainte de a deschide firma pentru nelamuririle pe care le avem?
MII DE MULTUMIRI
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: loredanazgz , utilizator 21:20, 19 Decembrie 2012
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de infiintare a unei filiale a unei firme straine in romania, sub forma de srl magdalenaelc magdalenaelc Buna seara! Lucrez pentru o firma din Spania care doreste sa-si deschida o FILIALA a ei in Bucuresti, sub forma de SRL. As dori sa stiu care sunt pasii pentru ... (vezi toată discuția)
Cetatean roman stabilit in ue, proprietar atat in ro cat si in ue (esp), unde platesc impozitul? betis betis Buna ziua, Sunt cetatean roman stabilit in Spania, unde detin si o casa. Posed proprietati in Romania, inchiriate, de unde imi asigur venitul (chirii). ... (vezi toată discuția)
Declaratia 390 andreap124 andreap124 Buna ziua. Am urmatoarea situatie...primesc factura de marfa de la filiala din Slovacia a unei firme din China, cu conditia de livrare FOB.Achit factura in ... (vezi toată discuția)