avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inchiriere spatiu depozitare pe scara blocului - Problema!

Buna seara!

Multumesc pentru faptul ca citit aceste randuri in primul rand. In al doilea rand doresc sa aduc in cunostinta dumneavoastra o problema foarte spinoasa cu care ma confrunt.

Am dorit inchirierea unui spatiu de depozitare aflat in bloc. Mai exact spatiu liber lasat din 2 in 2 etaje in locul unei guri de ghena. Astfel la 10 etaje avem 5 guri de ghena si 5 spatii de depozitat.

Atribuirea initiala a acestor spatii s-a facut dupa criteriul primul venit, primul servit in anii imediat ulteriori construirii blocului (aprox anii 1970).

Problema sta in felul urmator:
- eu nu am spatiu de depozitare inchiriat de la asociatie
- spatiile inchiriate au o chirie rusinoasa de 5 lei pe luna pentru ca majoritatea celor din comitet detin spatii similare pe celelalte scari ale blocului.
- nu se accepta sub nicio forma organizarea unei licitatii pentru acele spatii.
- nu au fost niciodata anunturi prin care se anunta o intentie de inchiriere a unui spatiu comun.

Cum pot schimba aceste lucruri in vederea obtinerii unor plati mai bune la inchiriere si o eventuala schimbare a proprietarilor mai putin interesati de acel spatiu in avantajul celor care ar vrea sa plateasca un pret mai marepentru acel spatiu?


Multumesc foarte frumos!
Cel mai recent răspuns: lexanu , utilizator 15:55, 20 Decembrie 2012
Convocati AG numai pe scarile unde au fost inchiriate aceste spatii, eventual la date diferite, pe fiecare scara in parte.
Deci considerati ca fiecare scara trebuie sa-si inchirieze propriile spatii comune, adica proprietarii de la sc. 1 nu au de-a face cu spatiile comune de la sc. 2 sau 3 sau 4. s.a.m.d.

Eventual va puteti ocupa dv. de aceasta problema, strangand 20% pe un tabel semnaturi pentru convocarea membrilor asociatiei de pe scara dv. Faceti AG, propuneti acolo licitatie, pret de pornire.
Pentru a fi inchiriate aceste spatii, legea obliga un cvorum de 50% + 1 din membrii asociatiei (de pe scara respectiva) pentru ca proprietatea comuna poate fi delimitata pe scari de bloc, acordul proprietarilor (indiferent ca sunt sau nu membri ai asociatiei) direct afectati (vertical orizontal) si, daca se hotaraste cu licitatie, atunci trebuie si licitatie.

Atentie!
- AG hotaraste licitatie sau nu, pret de pornire sau nu;
- dar pentru finalizarea inchirierii propriu zise trebuie 50% +1 dintre membrii asociatiei, indiferent cati au fost prezenti la AG.
Sa stiti ca oricat de ciudat ar parea nu conteaza cat oferiti dvs., ci ceea ce se voteaza.
Pot exista criterii diferite si sa nu conteze suma.

Daca oferiti o suma de 10 ori mai mare dar se voteaza la 5 lei va ramane 5 lei...
Unele aspecte sunt foarte curioase.
Puteti contesta in justitie dar dureaza mult...

Si daca ar fi vorba de sume mult mai mari tot la fel ar fi situatia...
Este ceva specific romanesc...
lexanu a scris:

Urmatorarea adunare generala are loc in martie 2014.


Art 23 din L nr 230/2007 Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an,in primul trimestru,o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei.

si asta este o problema. Am sa ma interesez sa vad care este treaba cu adunarea generala. Multumesc pentru raspunsuri!

Am sa aduc problema in Adunarea Generala. Am sa ma anunt aici ce am reusit si ce am sa realizez.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere uscator raduraducu2008 raduraducu2008 am o prietena care locuieste intr-un bloc cu 5 etaje.Ea locuieste la ultimul etaj.Pentru ca sa poata sa inchirieze singurul uscator din scara respectiva,care ... (vezi toată discuția)
Inchiriere spatii comune la bloc dan.predescu@yahoo.com dan.predescu@yahoo.com Buna ziua, In momentul de fata avem in cadrul asociatiei de proprietari toate cele 12 spatii comune (boxe) sunt inchiriate catre proprietarii din bloc fara a ... (vezi toată discuția)
Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)