avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calcul consum apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calcul consum apa

Buna ziua,
Sunt proprietara unei garsoniere in care locuieste fratele meu. Serviciul nu ii permite sa ajunga la asociatie in timpul programului administratorului in primele 5 zile ale lunii, asa ca din mai 2011 pana in noiembrie 2012 a lasat indexul in cutia postala a administratiei cand si-a amintit de el si nu i s-a luat in calcul, fiind trecut pe consum pausal.
Fiind in culpa a acceptat situatia si luna de luna a platit acest consum pausal, mult mai mare decat cel real.
Mie nu mi-a spus de aceasta problema, am aflat in octombrie, am citit eu indexul la inceput si sfarsit de noiembrie si l-am dus administratorului pe 4 decembrie. Nu am cerut reactualizarea indexului, caz in care multe luni nu ar mai trebui sa platesc nimic pentru consumul de apa, am cerut doar sa se factureze consumul real incepand cu luna noiembrie.
Mentionez ca in acest interval de 19 luni indexul contoarelor de apa a aratat un consum total de 59 de mc de apa rece si 60 de apa calda, fapt care duce la medie de 3,1-3,2 mc de apa rece/calda pe luna.
Ieri s-au afisat listele de plata pentru luna noiembrie si la apa rece sunt trecuti 100,8 mc (nu e greseala, sunt peste o suta de metri cubi de apa) si 6,8 mc de apa calda. Discutand cu administratorul la telefon mi-a spus ca e posibil ca eu sa fi avut un consum de 10mc lunar, ca ei au avut luni in care au trecut doar 1 mc (adevarat, insa majoritatea lunilor au peste 3 mc de apa rece si apa calda, de ex in octombrie sunt 8 mc de apa calda si 1 mc de apa rece) asa ca au facut diferenta intre indexul predat anterior si cel predat in decembrie si au pus la plata.Si sa le multumesc ca nu au facut asta si la apa calda. Vor sa vina sa vada indexul real si in lunile urmatoare se va face compensarea.
Suma este de aproximativ 900 de lei pe care fratele meu nu are cum s-o plateasca, se vor adauga penalitati de 2% pe zi, va dati seama ce inseamna factura asta. Iar 40 mc de apa rece platiti in plus acum se vor consuma in mai bine de un an, asta daca vor fi de acord sa faca o compensare.

Au procedat corect? Daca nu, cum se calculeaza corect consumul de apa pentru luna noiembrie? Va rog si baza legala.
Ce pot face pentru indrepta situatia? Consumul pausal se trece in fisa de consum si se actualizeaza lunar indexul? Repet, a platit luna de luna un consum mai mare caci prostia se plateste, nu cere regularizarea consumului, doar sa plateasca exact ce au arat contoarele la inceput si sfarsit de noiembrie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Diana-D , utilizator 15:43, 20 Decembrie 2012
Nu inteleg si ma uimeste relatia pe care o aveti cu administratorul.
In primul rand trebuie sa explice modul cum a calculat acei 100 de metri de apa rece. N-am inteles cum e cu "e posibil". Acea suma iese din calcule matematice, nu poate fi nici posibil nici probabil. Sa va arate cum a calculat.

Apoi, din situatia descrisa de dvs este evident ca aveti dreptate, dar nu aveti nici un motiv sa va ganditi la vreun proces. Dvs aveti o arma mult mai puternica - faptul ca dvs platiti. Puteti sa nu platiti acel consum aberant, si teoretic asociatia va trebui sa va dea in judecata. Dar fiti fara grija ca nu poate sa prezinte in instanta asemenea ineptii.

Oricum depuneti contestatie la lista de plata, in scris. Si discutati cu presedintele daca vedeti ca administratorul e incuiat si cu nasul pe sus.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
grandanat, utilizator
Presedinta face tot ce spune administratorul. Oamenii sunt nemultumiti, au fost scandaluri mari la ultimele Adunari generale. Nu numai mie mi se fac neplaceri.
Daca refuz plata, nu-mi vor calcula penaliatati? Si voi putea plati intretinerea pe decembrie fara sa platesc luna noiembrie pe care o contest?
Am meciul acesta cu ei de anul trecut cand am indraznit sa intreb care este fondul de rulment de care dispun si sa depun o cerere pentru restituirea sumei care face diferenta dintre cea mai mare intretinere afisata in cursul ultimelor 12 luni si valoarea fondului de rulment .Am facut asta pentru ca, desi fondul meu de rulment acopera lejer 2 intretineri de iarna, cand fratele a fost restant au calculat penalitati de 2 % pentru fiecare zi de intarziere. Bineinteles ca nici pana in ziua de azi nu am primit vreun raspuns la acea cerere si, pe principiul "nu vreau sa ma enervez aiurea" , i-am lasat in pace.
Ultima modificare: Joi, 20 Decembrie 2012
elga50, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Penalitati la diferenta apa calda consumata daniel_toma daniel_toma Am primit de la asociatie o hartie prin care sunt somat sa platesc o diferenta de consum de aproximativ 200 mc apa calda, acumulata intr-o perioada de timp de ... (vezi toată discuția)
Apa calda/rece , pausal lucianpruna lucianpruna Buna ziua, Stau intr-un apartament in Bucuresti , cu 2 camere, si de 14 luni de zile sunt trecut la pausal, 5 metri apa rece si 4 metri apa calda o persoana. ... (vezi toată discuția)
Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)