avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare imobil intre soti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare imobil intre soti

Buna ziua !

Am 2 copii din prima casatorie.
As vrea sa stiu daca pot vinde - in mod real - sotiei mele unul din imobile, care este bun comun cu aceasta, adica sa-i vand cota mea din imobil.
In acest fel, pot proteja acest imobil de copii dupa un eventual deces ? As dori ca sotia sa poata locui in casa fara teama de succesiune in urma careia ar putea fi " deranjata " din casa chiar de catre copiii din prima casatorie.
Mentionez ca nu avem copii impreuna.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ochiumagic , utilizator 10:13, 21 Decembrie 2012
Vanzarea intre soti este interzisa
dorin11 a scris:

Vanzarea intre soti este interzisa

Chiar si dupa Noul Cod Civil ?
Nu puteti vinde odata ca nu aveti o cota determinata si apoi fiind sub regimul comunitatii legale, bunul cumparat ar fi tot ...comun cu dvs.
Ce puteti face, e un partaj.
Pe Vechiul si Noul Cod civil, vanzarea intre soti in cazul bunurilor comune este interzisa, iar aceasta interdictie este in folosul mostenitorilor celor doi soti. Acesta este rationamentul pentru care s-a interzis vanzarea intre soti.
Altfel stau lucrurile cand discutam despre bunuri proprii. Aici intervine, intr-adevar, un element de noutate in Noul Cod civil.
Am inteles, atunci....cum o pot proteja ? As vrea sa locuiasca nestingherita in casa, fara sa umble prin tribunale cu succesiune sau mai stiu eu ce. Copiii mei din prima casatorie sa o lase linistita atat cat o mai trai. Asta e ideea. Nu vreau ca copiii mei sa deschida succesiune, apoi sa o tarasca prin tribunal si sa se trezeasca hartuita de ei in propria casa doar ca au si ei un drept acolo.
Am incercat sa vorbesc si cu ei, desigur, insa din discutiile noastre nu ne putem pune de acord, asa ca....

O alta vaianta ?
Multumesc tuturor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie in comunitate de bunuri, cumparare imobil in cote participative diverse Lidia2012 Lidia2012 Buna ziua. Eu si sotul meu suntem casatoriti in regim de comunitate de bunuri. Acum dorim sa achizitionam un imobil cu banii MEI , nu comuni, proveniti dintr-o ... (vezi toată discuția)
Drept copil din relatie exterioara casatoriei vs drepturile sotiei si familiei asadasa asadasa buna ziua, va prezint situatia mai mult decat delicata in care ma aflu... inainte de a ma casatori, am aflat cu stupoare ca fosta prietena a nascut un copil. ... (vezi toată discuția)
Partajul judiciar - nuante leslie leslie In cazul in care sotul si sotia au cumparat/construit in timpul casatoriei un teren+ vila la tara si doua garsoniere in oras, date in folosinta copiilor, toate ... (vezi toată discuția)