am constat cu stupoare ca asociatul meu care este administrator al societatii, nu a inregistrat in contabilitate un numar foarte mare de facturi. in urma discutiilor mele cu contabila societatii aceasta mi-a confirmat cum ca acesta i-ar fi interzis sa inregistreze toate aceste facturi.
cineva din cadrul politiei m-a sfatuit sa merg sa-i fac o plangere penala, urmand ca ulterior acestia sa sesizeze politia economica.
ce spuneti??? ce ma sfatuiti?
Nici nu vreau sa ma gandesc ce vor gasi cei care vor instrumenta cazul.
Sunteti in posesia acelor facturi? Sunt de vanzare si nu le-a inregistrat pentru a nu colecta TVA? Sau care este explicatia contabilei? Va dati seama ca si aceasta va avea probleme daca nu a inregistrat facturile, daca reprezinta venituri pentru care trebuia calculat si virat impozit pe profit. Indicat ar fi sa inregistreze acele facturi in contabilitate. Niciodata nu e prea tarziu, mai poate indrepta totusi ceva.
Ii puteti face plangere asociatului, insa prima data ii trimiteti o adresa oficiala din partea societatii in care ii comunicati ca ati luat la cunostinta de toate aspectele mentionate in postarea Dvs. si il invitati la sediul societatii pentru a da explicatii cu privire la aceasta. Apoi, cred ca trebuie revocat imediat din functia de administrator al societatii.
Procedati la fel si cu contabila societatii. O nota explicativa trebuie sa aveti si de la aceasta.
Politia se poate sesiza si din oficiu acum, daca prietenul Dvs. isi anunta colegii de la Politia economica.
e un pic mai complicat.
aici e vorba de un catering. eu eram asociata acestuia (inca mai sunt), dar am renuntat la aceasta activitate, verbal, in momentul in care acesta a hotarat de unul singur cand sa opreasca activitatea si alte lucruri de care nu imi face placere sa vorbesc. cert este ca eu nu am mai vrut sa particip la nicio activitate a firmei. contabila imi este prietena, ea a avut acele facturi in mana si din cate stiu chiar le-a inregistrat in contabilitate.
dupa ce firma s-a inchis- sa zicem ca nu a mai avut activitate, acesta i-a solicitat contabilei sa refaca contabilitatea, sa-i aduca toate acele facturi pentru ca acesta vroia sa iasa pe zero, in ideea in care ( chiar si fara acordul meu) ar fi vrut sa vanda firma . totul e destul de ilar, avand in vedere ca firma era deabia deschisa. activitatea s-a desfasurat pe un interval de 6 luni, nu am facturile propriu zise, am copiile. si va mai pot spune ca e mai greu de refacut acum contabilitatea pentru ca din cate stiu acesta a dispus distrugerea facturilor undeva in luna aprilie, deci contabila deja depusese situatia firmei.
eu va spun cu mana pe inima ca am tot interesul sa-i fac rau acestui om pentru ca am investit 20 000 de mii de lei in aceasta firma si nu am vazut inapoi nici macar un leu sau orice altceva.
va multumesc pt raspuns
Eu vroiam sa stiu impactul pe care il va avea asupra asociatului meu faptul ca politia economica va fi sesizata si in ce fel va raspunde acesta in fata organelor competente. Eu am copii dupa o serie de facturi care insumeza apr. 8000 de lei. Dar nu sunt toate si eu in calitate de asociat le pot obtine fara probleme si cu drag ofer aceste documente persoanelor competente.
Asociatul Dvs. va fi cercetat cel mai probabil de Politia economica. Apoi, in functie de rezultatul anchetei poate fi pus sub invinuire si cercetat penal sau daca nu se dovedesc faptele de care este acuzat, nu se va intampla nimic. Inteleg ca bilantul societatii la 31.12.2011 a fost depus corect, pentru ca facturile au fost inregistrate de contabila. Vina cea mai mare este a acesteia, acum este cuvantul dansei impotriva cuvatului asociatului. Cine a distrus actele contabile?
Asociatul Dvs. nu stia ca orice firma care depune bilantul poate fi verificata pe site-ul Ministerului de Finante?
Tva neachitat
edilina
Buna ziua,
Am o firma cu datorii la stat, contabila nu mi-a bagat facturile la timp, nu a mers bine am acumulat datorii, acum trei luni am incetat activitatea ... (vezi toată discuția)