avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Suspendare, Radiere sau Vanzare SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Suspendare, Radiere sau Vanzare SRL

In feb 2010 am infiintat o societate comerciala de organizare evenimente. Pana la jumatatea anul 2011 m-am axat doar pe un singur serviciu iar pe toata perioada au fost momente favorabile cat si mai putin favorabile. Dupa aceea data m-am decis sa fac o schimbare, sa aduc ceva nou, asa ca am plecat in afara tarii la un schimb de experienta, schimb de experienta care a devenit astazi un loc de munca. La jumatatea anului 2012 cand m-am intors in tara, m-am hotarat sa suspend activitatea, asa ca am inceput sa depun actele si sa platesc toate taxele aferente. Dupa ce am terminat tot acest intreg proces de suspendare, contabila mi-a spus ca numai trebuie facut absolut nimic si ca o sa se ocupe ea doar de depunerea actelor. In 2013, in luna a-4-a cand am venit, m-am trezit acasa cu fel si fel de scrisori primite pe parcursul 2012-2013 de la diferite institutii ale statului roman. si diferiti furnizori. Cand le-am deschis surpriza.
Bilante nedepuse din 2012, datorii catre stat in valoare de 2700 lei (impozit pe profit de la agentii economici, cas datorata de angajator, contrb. asig sanatate...etc) o factura de 2800 lei catre vodafone. Daca la inceput vroiam doar sa o suspend acum vreau sa o RADIEZ. Pentru ca nu mai vroiam sa ma mai ocup si sa ma pot concentra pe activitatea mea principala, am facut o procura notariala prin care ii ofeream dreptul surori mele sa aibe drept de semnatura pentru radiere/dizolvare. Eu in luna a -5-a 2013 am plecat, i-am lasat bani necesari cat sa achite tot ce era de achitat. Am venit inapoi in dec. 2013 si vroiam sa vad care este situatia cu societatea. Pana in prezent s-au achitat toate datoriile catre toti furnizorii, catre stat, doar ca contabila imi spune ca nu pot radia SC deoarece am profit in casa 18.000 lei si trebuie sa platesc impozit pe acei bani.
Acum un scurt rezumat
Toate actele au fost si sunt in continuare la contabila plus o stampila. Ea nu a depus nici o declaratie, bilant din 2012, scuzandu-se ca nu stia ce am eu de gand sa fac cu firma, un lucru absurd atat timp cat ea ma indrumat unde si ce sa platesc pentru suspendare, iar aici fac o paranteza ( cand toate actele firmei, o stampila au ramas la tine iar noi doi ne-am inteles ca la sfarsit de an cand vin acasa sau cand trimit bani in tara ii voi plati si onorariul ei, cum poti sa spui asa ceva). Pentru depunerea tuturor declaratiilor, servicii contabile si demarare procedura inchidere firma am platit 1120 lei reprezentand onorariul ei.
Tot contabila imi sugereaza sa vand firma ca, sa nu platesc acel profit de pe 18.000 lei. Pun anunt pe internet apar la scurt timp mai multe persoane interesate, ii rog pe potentiali cumparatori sa ia legatura cu contabila pentru detalii, din care un domn se arata mai mult interesat si gata sa demaram tot procesul de vanzare-cumparare, dar nu inainte de negociere, de la 1500 lei pret de pornire ajungem la 1000 lei ca si pret final. Am acceptat si aceea suma, doar sa scap de aceasta durere de cap, in ciuda faptului ca ii ofeream viitorului cumparator, casa de marcat MP-55B, website cu gazduire pe 2ani, stampile, program licentiat pe viata de facturi, roll-up. Cumparatorul stabileste mai intai o intalnire cu contabila firmei face-to-face chiar daca cei doi au discutat la telefon. Dupa intalnire dintre cumparator si contabila, urma ca eu sa vin sa stabilim toate detaliile impreuna dar cumparatorul ma suna sa imi spuna ca de la 1000 lei, imi poate oferi doar 600 lei. Categoric am refuzat, doarece am mirosit ceva necurat la mijloc.

PS. Contabila mi-a dat urmatoarele optiuni :
1. Fie accept aceea suma de 600 lei (cumparatorul spune-a ca isi ia angajamentul sa plateasca aceel profit din 18.000 lei, onorariul contabilei 350 lei, taxe catre institutii in valoare de vreo 400 lei + cei 600 lei pretul de vanzare.
2. Societatea ramane suspendata pe o perioada de cel mult 3 ani (dupa aceea asta data se va radia de la sine insusi, dar acum si-a schimbat varianta, cica trebuie sa platesc, sper ca am inteles eu bine anul acel profit pe suma care este inregistrat in casa)
3. Radiere
In acesta situatie ce optiuni as avea, ce imi sugerati sa fac, oarecum ma simt neindreptatit in primul rand din partea contabilei care cred ca sunt de parere ar fi trebuit sa se implice mai mult, prin sfaturi...etc. (consiliere).X-( Nu am cunostinte contabile, daca as fi avut poate acum eram expert contabil.
Ce se intampla cu platiile pe care le-am facut pe perioada suspendarii, 1120 lei onorariul contabilei, 2800 vodafone, 2800 taxe descrise mai sus.
Ultima modificare: Duminică, 9 Februarie 2014
ContSters309037, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 12:51, 11 Februarie 2014
Buna seara,

Faptul ca ati platit toate datoriile, asta e un lucru foarte bun.
Daca ea se refera la "profit in casa" prin faptul ca ati avut profit si s-a repartizat pe dividende si apar neridicate din casa, inseamna ca impozitul pe dividende s-a calculat, deci pe banii din casa nu mai trebuie sa platiti nici un ban.
Ca sa imi dau seama de situatia firmei dvs imi trebuie o balanta. In principiu ar trebuii sa se poate lichida mai usor decat va lasa ea impresia. De aici ea a avut si are in continuare beneficii.

Nu disperati, totul se poate rezolva.

Respect,
Dan Preda.
Domnule Dan Preda, puteti sa exemplificati pe forum aceste beneficii, in afara faptului onorariul cerut de catre aceasta.
O alta intrebare, am cautat numele firmei sau al dumneaei pe pagina de website la CECCAR, dar nu apare, sa fie oare un semn de intrebare? iau inj calcul si varianta ca lista sa nu fie updatata, dar societatea dansei este din 2008.
Buna ziua,

Doar pentru exemplu:
O firma face 1.000 de lei, ea ii spune cumparatorului sa va dea 600 de lei (pentru ca vreti sa scapati de firma iar dvs acceptati), si sa ii dea si ei 200 de lei.

Poate a tinut ea contabilitatea si apoi a platit un expert contabil sa ii certifice bilantul, sau chiar a tinut in numele expertului, contabilitatea. Se mai practica.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2014
ContSters307306, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturi neinregistrate onutzas onutzas buna seara, am constat cu stupoare ca asociatul meu care este administrator al societatii, nu a inregistrat in contabilitate un numar foarte mare de ... (vezi toată discuția)
Declaratia 010,101 nedepuse dupa 3 ani paunicasilviu paunicasilviu Buna ziua, Am o firma infintata in luna octombrie 2009 pe care nu am folosito si a fost suspendata in 2010 pana in 26 July 2012. Firma a fost creata ca ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare toy_story toy_story Buna seara, Suntem in faza a doua de lichidare a firmei, depunere bilant de lichidare si eliberare certificat de atestare fiscala. Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)