Este primul meu caz de pensionare si as dori sa ma ajutați cu o problemă.
Am o doamnă care de un an jumate tot aduce foaia cu concediul de boală. Acum nu a mai primit concediu de la medic decat pană la 15 decembrie pentru că a expirat perioada..Persoana dorește să facă pensia de invaliditate asa că cu data de 21.12.2012 a primit decizia medicală asupra capacității de muncă cu data apariției invalidității la 20.12.2012, grad 2 cu o valabilitate de 12 luni. De acum urmează abia să meargă la casa de pensii ca să depună dosarul pentru pensia de invaliditate care va fi probabil la anul avînd în vedere sărbătorile. Intrebarea mea este ce fac cu contractul individual de muncă al doamnei ?
Astept decizia de pensionare conf. art. 56, alin 1, lit. c) și când o primesc inchei CIM -ul sau o inchei deja acuma pe baza deciziei medicale cu data de 20.12.2012?
Dacă aștept până la decizia de pensionare, cum o să apară pe pontaj cand din 15 decembrie nu mai are concediu de boală??????????
Vă rog ajutațimă!!
Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
Deci trebuie sa asteptati comunicarea deciziei de pensie.
Cat despre pontaj, fie ii dati CO, fie isi face cerere de CFS daca nu exista alte documente justificative (concediu medical).
Asta sunt alte aspecte ... si nu vad de ce sa i se propuna acelei persoane intrarea in Co , in CFP sau sa solicite incetarea raportului de munca ... daca nu accepta asa ceva, care va fi solutia adoptata de catre angajator?
Incheiere cim
lucica21
buna ziua.
un angajat care a beneficiat de concediu medical pana in 27.05.2014(a avut 183 zile de cm), mi-a adus azi 29.05.2014 o [u]decizie asupra ... (vezi toată discuția)