avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Corespondente art 950, art 807, art 808 si art 856
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Corespondente art 950, art 807, art 808 si art 856

buna seara! ma ajutati va rog mult sa gasesc mai repede corespondentele art 950 vechiul cod civil ( necapabili de a contracta sunt: minorii, interzisii, abrogat prin decretul nr 1412 / 1932 de ridicarea incapacitatii civile a femeii maritate), art 807( minorul de 16 ani poate dispune prin testament si numai pentru jumatate din bunurile de care dupa lege poate dispune majorele), art 808 ( este capabil de a primi prin donatiune intre vii oricine este conceput in momentul donatiunii), art 856 ( orice persoana este capabila de a face testament, daca nu este oprita de lege) in NOUL COD CIVIL? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 12:48, 22 Decembrie 2012
Observ că ştiţi ceea ce căutaţi (altfel, nu specificaţi articol şi text din vechiul Cod civil). Nu înţeleg ce vă împiedică să găsiţi singură un răspuns pentru fiecare întrebare pe care o adresaţi (inclusiv cele de pe alte forumuri, care văd că au acelaşi tipic). E vorba de o simplă căutare atentă într-un document. Dacă îl aveţi în format electronic, CTRL+F poate face minuni.

E nerezonabil să vă aşteptaţi ca pentru orice întrebare la care puteţi găsi răspuns uşor să primiţi totul de-a gata de la alţii. Încercaţi întâi să vă ajutaţi singură, iar atunci când chiar nu reuşiţi, apelaţi la forum. Întrebările de tip "care este corespondentul art. xyz" pot avea un răspuns cu minim efort de cercetare, fără a fi nevoie să iniţiaţi discuţii pe forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu clauza de intretinere corbul corbul Buna ziua ! Cazul prezinta urmatoarele caracteristici x si y sunt divortati si au doi copii. x vrea sa-i lase numai unuia dintre copiii casa in care ... (vezi toată discuția)
Se poate sparge un testament ? dar un contract de intretinere cu clauza? florin sebastian florin sebastian Un barbat si o femeie se casatoresc. Din casatorie rezulta o fiica. Dupa un timp parintii se despart si fiica ii revine mamei. Apoi dupa foarte multi ani ... (vezi toată discuția)
Mostenire Betea Betea Avem un imobil pe care vrem sa il dam celor 2 copii de 12 si 14 ani. Daca se poate ca ei sa fie proprietari si prin ce acte ? (vezi toată discuția)