avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CHEFUL PROCURORULUI
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CHEFUL PROCURORULUI

am comis o infractiune (inselaciune) in perioada termenului de incercare,am reparat prejudiciul creat si am scapat cu o scoatere de sub urm penala cu o amenda administrativa..........iar intr un alt caz (tot inselaciune)pe care am comis o mai inainte decat cealalta,deci nu in termenul de incercare,m a trimis o in judecata....poate ca polotistul a propus o??
depinde ce chef are?
Cel mai recent răspuns: pici80 , utilizator 13:42, 22 Decembrie 2012
Solutia este conditionata de concluziile pe care le dispune procurorul in urma analizarii circumstantelor,pe care le coroboreaza cu probele de la dosar
Prin scoaterea de sub urmărire penală, dispusă în termenul de încercare, aţi scăpat uşor de o pedeapsă cu executare. Procurorul a fost înţelegător (o trăsătură destul de rară în cazul lor).

Prin descoperirea unei noi infracţiuni, comise anterior condamnării cu suspendare, e legal să fiţi trimis în judecată. De data asta se pune problema anulării suspendării executării pedepsei (v. articolul 85 din Codul penal), cu aplicarea regulilor de la concursul de infracţiuni (sau recidivă).

Faptul că infracţiunea este de acelaşi fel (înşelăciune) vă este în defavoare, întrucât arată că persistaţi în greşeală. În acest caz, scopul pedepsei (v. articolul 52 din Codul penal) s-ar putea să nu mai fie realizat prin lăsarea dvs. în libertate.

Nu este vorba de cheful poliţistului sau al procurorului aici. În acest caz, îşi cam fac datoria.
Vă scriu mai degrabă omeneşte, decât ca avocat.
am primit scoaterea si am fost trimis in judecata de acelasi procuror.......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art 85 alin 1-revocare? pici80 pici80 Ca atare, în speţă sunt aplicabile dispoziţiile art. 85 alin. 1 Cod penal, privind anularea suspendării condiţionate a executării pedepsei şi a ... (vezi toată discuția)
Condamnare cu executare la locul de munca sau inchisoare? Gherman Adrian Gherman Adrian Buna ziua Ce sanse am daca am o suspendare de doi ani si am comis o infractiune ca sa se revoce suspendarea si printr-o noua pedeapsa aplicata sa primesc cu ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar bukinst bukinst Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite. O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)