am comis o infractiune (inselaciune) in perioada termenului de incercare,am reparat prejudiciul creat si am scapat cu o scoatere de sub urm penala cu o amenda administrativa..........iar intr un alt caz (tot inselaciune)pe care am comis o mai inainte decat cealalta,deci nu in termenul de incercare,m a trimis o in judecata....poate ca polotistul a propus o??
depinde ce chef are?
Solutia este conditionata de concluziile pe care le dispune procurorul in urma analizarii circumstantelor,pe care le coroboreaza cu probele de la dosar
Prin scoaterea de sub urmărire penală, dispusă în termenul de încercare, aţi scăpat uşor de o pedeapsă cu executare. Procurorul a fost înţelegător (o trăsătură destul de rară în cazul lor).
Prin descoperirea unei noi infracţiuni, comise anterior condamnării cu suspendare, e legal să fiţi trimis în judecată. De data asta se pune problema anulării suspendării executării pedepsei (v. articolul 85 din Codul penal), cu aplicarea regulilor de la concursul de infracţiuni (sau recidivă).
Faptul că infracţiunea este de acelaşi fel (înşelăciune) vă este în defavoare, întrucât arată că persistaţi în greşeală. În acest caz, scopul pedepsei (v. articolul 52 din Codul penal) s-ar putea să nu mai fie realizat prin lăsarea dvs. în libertate.
Nu este vorba de cheful poliţistului sau al procurorului aici. În acest caz, îşi cam fac datoria.
Vă scriu mai degrabă omeneşte, decât ca avocat.
Cazier judiciar
bukinst
Am gasit o problema penala la care raspunsurile sunt diferite.
O persoana a fost condamnata in anul 1998 la 1 an inchisiare cu suspendare pentru fal ... (vezi toată discuția)