avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... litigiu proprietar chirias cu sechestru de bunuri ale ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

litigiu proprietar chirias cu sechestru de bunuri ale unui tert

Buna ziua, in calitate de chirias am intrat in litigiu cu proprietarul in urma unor neintelegeri cu privire la plata utilitatilor ( lipsa contor individual spattiu inchiriat a dus la supraevaluarea consumului de gaze). In contractul de inchiriere este stipulat ca in cazul in care plata utilitatilor este intarziata proprietarul poate interzice accesul in cladire a chiriasului.
Aceasta clauza este legala?
In cazul in care chiriasul are in custodie bunurile unui tert in acea locatie acel tert poate face plangere penala pentru a-si ridica bunurile proprii? Sau ce poate face chiriasul si acel tert in acest caz? Mentionez ca in contract nu scrie nimic despre valorificarea bunurilor.
Cel mai recent răspuns: gabmic , utilizator 13:42, 30 Noiembrie 2016
In conditiile in care clauza face parte integranta din contractul negociat si asumat de dvs prin semnatura,pe cale de consecinta este temeinica si legala
nu ati precizat dispozitiile asumate pentru cazul de neplata obligatii de catre locatar
De regula se apreciaza abuziva masura sechestrarii bunurilor detinute in spatiul inchiriat ,masura care este justificata de locator drept masura asiguratorie pentru recuperat prejudiciul cauzat prin neplata chirie+utilitati
~ Conținut șters la cerere ~
Va rog daca se poate niste lamuriri si la acest post ....www.avocatnet.ro/content/for... !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste varuitul? proprietarul sau chiriasul? panzi01 panzi01 Buna ziua.Sunt chiriasa iar proprietarul meu imi spune ca vrea sa-mi retina bani din garantia bunurilor pentru \"igienizare\" adica pentru varuit.Asta in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am si eu o nelamurire, am inchiriat un apartament sa ... florinrobi florinrobi buna ziua am si eu o nelamurire am inchiriat un apartament sa facut contract de mana deci nu stiu daca este inregistrat proprietarul a zis ca este inregistrat ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere dragosionescu dragosionescu AM INCHEIAT UN CONTRACT DE INCHIRIERE SPATIU COMERCIAL CU O [b]S.C.[/b] PE CARE L-AM INREGISTRAT LA FINANŢE. S.C. NU A PRELUAT SPAŢIUL, IAR PERSOANA DE ... (vezi toată discuția)