avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Amenzi de circulatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Amenzi de circulatie

Buna seara.
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns referitor la problema mea.
Concret, in data de 21.12.2007 am primit o amenda de circulatie pentru o parcare neregulamentara. Valoarea amenzii de circulatie era de 20 de lei ( 200 000 de lei vechi), daca era platita in 48 de ore, respectiv 40 de lei daca era platita dupa 48 de ore. Avand in vedere ca urmau sarbatorile, am platit-o chiar in acea seara.
Anii au trecut si nu mi-am facut griji cu privire la aceasta amenda, mai ales ca o platisem . In anul 2012 ( prin mai 2012 ), am fost instintata verbal de un angajat al Primariei ca figurez cu o amenda neplatita din 2007. Acum, in decembrie 2012, am primit o instiintare de plata, scrisa, prin care sunt anuntata ca figurez cu obligatii de plata restante, in valoare de 78 de lei.
Mentionez ca nu mai detin chitanta de plata, prin urmare nu mai pot face dovada ca am platit-o.
Cum pot rezolva ,
aceasta problema, avand in vedere ca nu am fost anuntata in timp real? Se aplica penalitati amenzilor de circulatie? Se prescriu amenzile de circulatie?
Cel mai recent răspuns: ContSters241137 , utilizator 18:11, 17 Ianuarie 2013
n53 a scris:

..... Primăria NU ARE probă precum că v-ar fi înștiințat în interiorul termenului de 5 ani de la 21.12.2007, termenul de 5 ani s-a împlinit în 21 decembrie 2012.Există prescripția, deci nu mai plătiți cei 40 lei ! ...

Conform art. 131 alin. 1 Cod procedura fiscala, dreptul de a cere executarea silita a creantelor fiscale se prescrie in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere acest drept.
Asadar, orice creanta fiscala se va prescrie numai in data de 31 decembrie a celui de-al 5-lea an.

Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Buna seara! Revin din nou cu rugamintea , de a-mi spune cineva daca scrie intr-o reglementare legala despre faptul ca daca nu am luat la cunostinta de instiintarea de plata, mai exista o sansa sa se aplice prescrierea.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ma intereseaza sa stiu unde se platesc amenzile pentru ... AriaAlexandra AriaAlexandra buna ziua. ma intereseaza sa stiu unde se platesc amenzile pentru trama stradala pentru persoane juridice. La primaria unde e implementata trama stradala sau ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor stedan stedan buna ziua . numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca? am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata fara pv fara nimic. meka meka Recent am primit prin posta(nerecomandat) un plic cu o somatie de plata de la directia de taxe a primariei. Problema e ca e doar somatia de plata in care e ... (vezi toată discuția)