avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SUSPENDARE CONTRACT-PLANGERE PENALA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SUSPENDARE CONTRACT-PLANGERE PENALA

Buna ziua,

Va expun urmatoarea speta:

-Angajatorul suspenda contractul de munca pe durata cercetarii disciplinare
-dupa convocare si discutiile in fata comisiei cu privire la fapte de care angajatorul a luat cunostinta de mai mult de 6 luni, emite decizie de reincepere a activitatii si plata a drepturilor salariale.
- in aceeasi zi emite si o noua decizie de suspendare urmare a formularii unei plageri penale , plangere formulata la o data anterioara suspendarii initiale si care priveste faptele pentru care s-a efectuat cercetarea disciplinara.

In plus plangerea penala este formulata la mai mult de 3 luni de la data la care angajatorul a a avut cunostinta de fapte.

Va rog apreciere.

Cum poate fi motivata contestatia celei de a 2 suspendari ?

Este plangerea penala tardiv formulata ?

Multumesc,
Ultima modificare: Duminică, 23 Decembrie 2012
bgv, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:18, 23 Decembrie 2012
Conform dispozitiilor art.284 Cod procedura penala termenul de introduce a plangerii prealabile este de 2 luni, acesta curgand din ziua in care persoana vatamata a stiut cine este faptuitorul.

Neformularea plangerii prealabile in cazul infractiunilor pentru care legea prevede ca este necesara o astfel de plangere prevazut de lege atrage aplicarea dispozitiilor art.11 pct.2 lit."b" Cod procedura penala in referire la art.10 lit."f" Cod procedura penala si art.284 Cod procedura penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plangere penala sindicalistul sindicalistul pote depune plangeri penale pentru infractiunea de Fals - art 289 si 292 CP si infractiunea de Abuz in serviciu art 246 CP DUPA perioada chiar daca a trecut ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere , termen de depunere plangere roxxyy04 roxxyy04 Buna ziua, Asi dori sa stiu care este termenul lega in care pot depune o plangere pentru abuz de incredere. Am avut un imobil pentru care am facut procura ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)