avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate sa vanda tata casa fara succesiune facuta?

Buna ziua,

1 - Mama a a murit acum 4 ani; eu,fratele meu si tata nu am facut succesiune. Acum tata ar vrea sa vanda casa. Poate sa faca asta fara stirea mea? Mentionez ca am o relatie ostila cu el dintotdeauna, dar im mod special de dupa decesul mamei.
2 - Tata are pamant dobandit inaintea casatoriei cu mama. In urma mariajului, acesta a ajuns bun comun? Intra la masa succesorala?
3 - Ce se intampla cu banii din cont? (deloc putini)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:37, 24 Decembrie 2012
La succesiunea anterioara am apelat la instanta. In cazul de fata eu nu am nici un interes sa fac succesunea, doar ca nu vreau ca tata sa vanda casa; sa traiasca acolo linistit doar.
De ce spuneti "in cazul meu 1/2 din bani"? E tata, eu si un frate. cum sa beneficiez eu de jumatate din ei?
Daca citeati cu atentie este vorba de masa succesorala stimate domn! Normal ca in masa succesorala intra 1/2 din sumele de bani care se uvin in cote parti mostenitorilor adica dvs fratelui i tatalui ...nu numai dvs...
Binenteles ca se va lua in considerare soldul contului de la momentul decesului mamei.

Daca in prezent suma este mai mica, diferenta va trebui raportata la masa succesorala si avuta in vedere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire maria1956 maria1956 Terenul pe care este construita casa parintilor mei este mostenit de tata iar casa este construita in timpul casatoriei cu mama.Ce mi se cuvine mie la ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Deschidere masa succesorala razvanel2006 razvanel2006 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema,as dori sa deschid masa succesorala dupa decesul tatalui meu la care suntem mostenitori 2 frati si ... (vezi toată discuția)