avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detaºare în Franþa: întârzieri la plata diurnei ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detaºare în Franþa: întârzieri la plata diurnei ºi alte probleme

Sotul meu este angajat la o firma din Romania si este detasat in Franta.In Romania este platit cu salariul minim pe economie si in Franta diurna de 55 euro pe zi plus 50 euro pentru transport la lucul de munca.Din ianuarie 2012 si pana in prezent sotului i se trage din diurna chiria si intretinerea si pe deasupra si suma de 170 euro salariul din Romania chiar si in timpul concediului.Diurna ii este platita tot cu 3 luni in urmaa acum de exemplu i s-a platit diurna de pe luna septembrie si salariul din Romania pana in prezent ni a fost latit.Nu am primit nici o factura de apa ,curent sau chirie desi am cerut.Spunetine va rog ce sa facem?
Cel mai recent răspuns: ETY , utilizator 13:21, 24 Decembrie 2012
Puteti sesiza ITM-ul cu privire la aspectele semnalate de dvs, dar in acelasi timp se va putea promova si o actiune in instanta impotriva angajatorului.

Cu rpiivre la conditiile de munca in Franta , sotul dvs a semnat un act aditional la c.i.m?
Sotul meu a semnatun act aditional in care este mentionat ca este platit cu 55 euro pe zi,plata diurnei fiind platita in fiecare 25 a lunii si ca angajatorul suporta plata chiriei si a deplasarii la locul de munca,insa toate acestea ii sunt trase din diurna dupa bunul plac al angajatorului si nu primim nici o chitanta sau in cazul chiriei am fost informati ca este 650 euro fara sa vedem un contract cu aceasta suma.Contractul de chirie a fost semnat intre proprietarul francez si firma franceza,dar patronul francez isi ia chiria inapoi din diurna.Am uitat sa mentionez ca sotului pe santier nu i se face pontare si nu primeste fluturas la salariu.Cazarea este colectiva fiind in aceasta situatie inca 30 de angajati.
In acest sens, va trebui sa procedeze asa cum am mai spus in mesajul anterior , si anume : sesizarea ITM-ul cu privire la aspectele semnalate de dvs, dar in acelasi timp va putea promova si o actiune in instanta impotriva angajatorului.
Va multumim mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna externa arystyna arystyna Din luna august sotul meu lucreaza pentru o firma din Romania care isi desfasoara activitatea in Franta. Timp de 2 luni diurna a fost 50 euro pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)
Strain la o filiala din romania Alexandruhorea Alexandruhorea O firma franceza trimite un cetatean francez la filiala firmei franceze din Romania, pentru functia de director. Intrebarea mea ar fi daca firma franceza ... (vezi toată discuția)