avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minori in cazul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minori in cazul divortului

As dori sa stiu daca exista posibilitatea separarii minorilor cu varsta mai mica de 8 ani in cazul divortului? Vreau sa mentionez ca mama detine o locuinta proprie dobandita inainte de casatorie,are potential financiar pentru cresterea ambilor copii si nu doreste separarea lor.(tatal solicita ca unul din monori sa ii fie incredintat).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 29 Decembrie 2012
Problema care se pune si pe care trebuie sa o rezolve instanta, nu este separarea minorilor ci se refera la interesul minorilor.

Instanta poate aprecia daca exista conditii de dezvoltare psihica, intelectuala si materiala a minorilor la unul dintre parinti sau la ambii parinti.

De regula se evita separarea copiilor, dar asta nu inseamna ca nu exista si astfel de cazuri.

Aprecierea o va face instanta in baza probelor care se vor administra, in functie de interesul superior al copiilor.
Da, de regula nu se separa copii insa sunt situatii si situatii.
Depinde cum apreciaza instanta.
se apreciaza probatoriul in ansamblul sau nu doar faptul ca mama are un apartament proprietate. in principiu copiii nu se separa, insa, depinde ce vor copiii si probele adminstarate ( NCC si legea 272/2004 permit audierea si minorilor sub 10 ani)
In general intervine separarea minorilor doar daca parintii se inteleg in acest sens.
Cunosc mai multe cazuri in sensul aratat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gemenii intr-un divort dointza dointza Buna seara, cazul surorii mele vin cu intrebari , pe scurt fostul meu cumnat a deschis diortul , sora mea ( facand tratamente 9 ani sa aibe copii , sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintarea minorilor jolerina jolerina Buna seara!am si eu o intrebare .sunt in divort cu minori , am doi copii 15 respectiv 13 ani.daca eu dovedesc ca am unde locuii .dar nu am inca un salariu ... (vezi toată discuția)
Incredintare minori popescu bianca daniela popescu bianca daniela Vreau sa stiu daca exista posibilitatea de a fi incredintati minorii mamei, in cazul in care aceasta, a parasit Romaina in martie 2010 pentru a munci in ... (vezi toată discuția)