buna ziua.as dori sa aflu ce demersuri sa facem in privinta socrului meu care a decedat anul trecut in 22 decembrie in FLORIDA,el fiind cetatean Roman si American.mentionez ca el a avut o fosta cumnata acolo care ne a ajutat prin procura sa ne scoata actele de deces ,socrul meu fiind icinerat acolo.nici in ziua de azi nu am primit actele de deces si nici urna cu cenusa lui. am contactat un avocat din Romania care a trimis o scrisoare autritatilor de acolo dar nu am avut nici un raspuns.dorinta noastra este de a putea intra in posesia actelor pentru a putea fii inmormantat crestineste la noi si a putea fii rezolvate actele de deces din Romania.va rog daca puteti sa ne sfatuiti cu niste informatii.nu cunoastem legiile din statulFLORIDA.
Fiind si cetatean roman va puteti adresa ambasadei si consultatului Romaniei din SUA. Ei pot sa va elibereze un certificat de deces care se va face direct conform legii Romane nefiind nevoie sa fie transcris, ca in cazul in care era emis de doar de autoritatile americane. In ceea ce priveste urna....trebuie sa luati legatura cu rudele acolo.....
am luat legatura cu ambasada Romaniei din SUA si ne-au comunicat ca ei nu ne pot ajuta doar autoritatile din Florida.nu stim la cine sa ne adresam.la politie?