avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost condamnat pentru complicitate la talharie-cand ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost condamnat pentru complicitate la talharie-cand pot da de permis ?

salut....ma numesc Nica Andrei Alexandru , si in urma cu cateva zile am aflat ca am primit pedeapsa de 3 ani cu suspendare (complice la talharie) si vreau sa stiu daca pot da de permis cand voi implinii 18 ani... ( in martie 2013) .... Multumesc anticipat
Ultima modificare: Luni, 24 Decembrie 2012
Andreitfk, utilizator
logic nu.
dupa ce se expira pedeapsa
Da,va puteti prezenta la examen.
M5
ART. 24 OUG 195/2002
(1) Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestuia se realizează de către autoritatea competentă pe raza căreia solicitanţii îşi au domiciliul, reşedinţa ori rezidenţa normală sau, în cazul celor aflaţi la studii în România potrivit art. 23^1 alin. (1), de către autoritatea competentă pe raza căreia se află instituţia de învăţământ.
#M1
(2) Forma şi conţinutul permisului de conducere se stabilesc prin ordin al ministrului administraţiei şi internelor, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
#B
(3) În localităţile în care autoritatea competentă autorizează desfăşurarea cursurilor de pregătire şi susţinerea examenului pentru obţinerea permisului de conducere, acestea se pot organiza, la cerere, şi în limba minorităţii naţionale respective.
#M5
(4) În cazul cetăţenilor străini care îşi stabilesc domiciliul sau reşedinţa în România, precum şi al cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene care au rezidenţa normală sau care se află la studii în România, examinarea la proba teoretică pentru obţinerea permisului de conducere se poate efectua, la cerere, într-o limbă de circulaţie internaţională.
(5) Permisul de conducere este valabil 10 ani de la data eliberării. La schimbarea de către titular a numelui, în cazul pierderii, furtului ori al deteriorării, precum şi la expirarea perioadei de valabilitate, permisul de conducere se preschimbă fără susţinerea unui nou examen, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului internelor şi reformei administrative, care se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
(6) Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau pentru o infracţiune de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, produsă ca urmare a încălcării unei reguli de circulaţie, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile prevăzute la art. 116 alin. (1).
#B

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca am furat din magazin si am cazier pot face scoala auto? larisuk1995 larisuk1995 buna ziua ma numesc Larisa Ioana si as avea si eu cateva intrebari: anul trecut am furat dintrun magazin eram minora si am dat o identitate falsa ......in ... (vezi toată discuția)
Permis conducere anulat pe viata - legalitate nikolos nikolos exista in cp vreun art. care nu iti mai da dreptul de a mai da examen sau conduce autovehicule niciodata ? Care este acela daca exista . Multumesc (vezi toată discuția)
Permis anulat aadrian74 aadrian74 Bună,poate nu ştiu eu unde să caut dar am am mai încercat să aflu rasp la întreb cum pot recupera dreptul de a conduce in românia cu un permis dobândit ... (vezi toată discuția)