avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

concediu medical


sunt detasat pe o perioda de 6 luni in ungaria.am suferit un accident in afara campului muncii si am primit concediu medical de la medicul de familie din localitatea unde locuiesc.firma romana spune ca nu mi recunoaste certificatul medical din ungaria. eu nu m a pot deplasa in tara.ce se poate face in acest caz ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 11:46, 25 Decembrie 2012
Presupun ca detasarea dvs. in Ungaria s-a facut cu documente, la sediul secundar al firme dvs. sau la sediul unei firme "prietene".
In cazul unor detasari, documentele incheiate intre firme prevad (sau ar trebui sa prevada) anexe, inclusiv referitoare la ssm, psi, certificate medicale, etc.
Pentru accidentul suferit de dvs. trebuie sa existe un document care sa ateste producerea acestuia (exemplu - daca a fost accident de circulatie - PV politie, daca ati alunecat pe gheata - bilet de internare in spital/ bilet de prezentare la urgente, etc.), in baza caruia ati primit concediu medical de la medicul de familie (inteleg, de la cel din Ungaria).
In mod normal, nu ar trebui sa existe divergente. Firma din Romania (care inteleg ca va plateste) ar trebui sa recunoasca concediul medical si sa-l deconteze.
Puteti incerca sa luati initial legatura telefonic/ ulterior sa trimiteti documentul existent la medicul de familie din Romania si/ sau la directia sanitara din judetul de domiciliu (in Romania). Poate exista o relatie intre institutiile de profil din Romania si Ungaria, pentru recunoasterea reciproca a documentelor (inclusiv concedii medicale).
In mod normal, pe perioada detasarii, ar trebui sa aveti activ card pentru asigurari de sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine imi plateste concediul medical si concediul de odihna? flori2009 flori2009 Buna seara! Sunt angajat al unei agentii de recrutare din Bucuresti cu contract pe durata determinata si detasat in Italia pentru toata durata contractului. ... (vezi toată discuția)
Diurna detasare VioricaOl VioricaOl Buna ziua, Un angajat de-al nostru este detasat la un client din strainatate (UE). Acesta a suferit un accident de munca usor si are nevoie de concediu ... (vezi toată discuția)
Asigurare de sanatate cetatean dublu Vilmaretta Vilmaretta Buna ziua. Sotul meu este cetatean dublu. S-a nascut in Romania, a dobandit si cetatenia maghiara fara sa renunte la cea romaneasca. In urma cu 18 ani si-a ... (vezi toată discuția)