avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna in preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna in preaviz

Buna ziua,
am revenit din cic in data de 18.12.2012, data la cer am primit si preavizul de incetare a activitatii din partea angajatorului. Impreuna am agreat sa lucrez 4 ore in perioada de 18.12-18.01 cat dureaza preavizul. Pentru aceasta perioada de preaviz beneficiez si de zile de concediu de odihna?
Cu multumiri,

rodica
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 27 Decembrie 2012
Da, in conformitate cu contractul individual sau colectiv de munca, zile care trebuie sa va fie platite la incetarea activitatii.
1. - Perioada de preaviz este parte a contractului individual de munca, este vechime in munca si stagiu de cotizare la pensie, sanatate si somaj si pentru aceasta perioada beneficiati de CO.
- In timpul preavizului puteti efectua zilele de CO cuvenite si neefectuate pana la acea data.

2. - Dar CO trebuie aprobat de angajator.
- Daca nu vi se aproba atunci este obligat sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate.
- Zilele de CO nu suspenda perioada de preaviz.
La calculul duratei de CO aferent perioadei lucrate intra si perioada de preaviz ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu in preaviz eu1983 eu1983 Buna ziua , Pe perioada preavizului de 20 de ile lucratoare, angajatul are voie sa-si foloseasca zilele de concediu neefectuate pana la intrarea in preaviz ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna pe perioda preaviz Amalia73 Amalia73 Buna ziua intentionez sa inchid activitatea de comert la un punct de lucru. Pot ca in perioada de preaviz al angajatelor sa le acord concediul de odihna ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna in perioada pravizului deea_nov deea_nov E posibil ca salariatul sa beneficieze de concediul de odihna in perioda preavizului? Adica daca mai are 15 zile de CO poate sa le consume in perioada de ... (vezi toată discuția)