as avea nevoie de o parere pertinenta in urmatorul caz de partaj:apartament proprietate comuna. In contractul de vanzare-cumparare se specifica faptul ca apartamentul s-a cumparat cu banii donati de parintii ei dar pentru AMBII soti. Veniturile sotilor in timpul casatoriei au fost cam 70% el si 30% ea. Casatoria a durat 8 ani. Poate sotia sa solicite acum apartamentul in proportie de 80% pt. ea, pe baza faptului ca banii cu care s-a cumparat apartamentul au provenit de la parintii ei( chiar daca donatia s-a facut pt. ambii soti)?
Si daca apartamentul e cumparat de vreo 2 ani? Si parintii nu au semnat pe CVC?
Si vin acum si spun: ce dar, atatia bani? Banii nostri de inmormantare? De zile negre? De boala? I-am ajutat si acum ei spun ca e dar manual? Am spus noi asa ceva pe undeva? :stunned:
Ca asa au declarat ei, nu stiu de ce...
Mai vine si fata si zice ca asa era actul la notar, standard sau ca i-a fost rusine de sot sa ceara modificarea... :D
Si invoca imposibilitatea preconstituirii unui inscris si dovedesc imprumutul cu martori...
E o ipoteza, trasa de par poate, dar am vazut si mai rau in practica... si cu sanse muuult mai mici...
Eu nu presupun ce nu-mi spune clientul, de-aia am evitat sa trag vreo concluzie de pe undeva... daca nu mi-a fost clar, mai intreb.
Am inteles ca infinite sunt caile domnului, dar si ca imaginatia omului le intrece. ;)
Pe C/V parintii nu apar deloc, actul de vanzare-cumparare incheindu-se intre cei doi(sot - sotie) si vanzatoarea apartamentului. Singura mentiune la parintii ei apare atunci cand se specifica faptul ca apartamentul a fost cumparat cu banii daruiti de parintii sotiei pentru AMBII soti