avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... LAMURIRI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

LAMURIRI

Societatea la care lucrez a pierdut contractul si ne-a anuntat ca de la 01/01/2012 va prelua lucrarile o alta firma.Mi sa dat sa semnez demisia si am refuzat.Ma tocat si pana la sfarsitul programului mia gasit o abatere.(parasirea locului de munca fara incuviintarea sefului)mi-a spus ca de maine nu mai lucrez 27/12/2012. Pe 28/12/2012 le-a dat colegilor sa semneze preavizul incepand cu data de 10/12/2012.Ei l-au semnat .Azi m-au chemat si pe mine cred ca sa semnez si eu preavizul.CUM SA PROCEDEZ
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 29 Decembrie 2012
Preavizul va incepe sa curga de la data comunicarii si nu anterior comunicarii acestuia .. in acest sens, s-a pronuntat si practica judiciara.

Este optiunea dvs daca semnati sau nu instiintarea de preaviz - acest document nu are cadru legal - , insa in practica asa se procedeaza .. angajatorul are obligatia de a va comunica decizia de concediere.
Instiintarea de preaviz are rolul de a instiinta salariatul asupra viitoarei incetari a contractului sau de munca dupa expirarea termenului de preaviz.
Ar fi bine sa spuneti ce scrie in preaviz ca sa stim ce sa va raspundem: care este motivul acordarii preavizului, durata preavizului si cu ce articol din Codul muncii va inceteaza contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare preaviz cristina69 cristina69 Buna dimineata. As vrea sa stiu in situatia in care angajatorul vrea sa comunice preavizul de concediere la angajat si acesta din urma refuza sa semneze ca a ... (vezi toată discuția)
Preaviz inaintea concedierii individuale rin rin Care este procedura corecta pentru concedierea individuala? Se inmaneaza direct decizia de concediere care cuprinde si termenul de preaviz sau prima data se ... (vezi toată discuția)
Preaviz incetare activitate penca_claudiu penca_claudiu Buna ziua , ma numesc Claudiu sunt din Tecuci si am urmatoarea problema: Pe data de 24.11.2014 am primit noi cei 12 agenti de paza de la firma Personal ... (vezi toată discuția)