avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Indreptare eroare materiala act notarial la notariatul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Indreptare eroare materiala act notarial la notariatul de stat al sect. 1

Cum se face indreptarea unui act notarial emis de notariatul de stat al sectorului 1 in anul 1996.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 15:51, 30 Decembrie 2012
Legea nr 36/1995
Art. 53. - Actele notariale care prezintă erori materiale sau omisiuni vădite pot fi îndreptate sau completate prin încheiere de către notarul public, la cerere sau din oficiu, cu acordul părţilor, dacă lucrările cuprind date care fac posibilă îndreptarea greşelilor sau completarea omisiunilor.

Acordul părţilor se prezumă dacă, fiind legal citate, nu-şi manifestă opunerea. Despre îndreptarea sau completarea efectuată se face menţiune pe toate exemplarele actului.
Va multumesc pentru precizarea legala dar intrebarea mea se referea la indreptarea unui act emis de vechile notariate de stat, ceea ce implica gasirea lui in arhiva si dupa aceea cum si unde se face indreptarea ?
Mergeti la camera notarilor publici care a preluat arhiva fostelor notariate de stat. Acolo se afla un original. Dvs nu mai veti niciunul? Vi se da o copie conforma cu originalul . Intrebati acolo unde se poate face incheirea de rectificare a actului, pe baza actelor aduse de dvs. Trebuie sa aveti calitate, sa fiti parte in act sau mostenitorul uneia dintre parti in act, sau subdobanditor..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare-cumparare - valabilitate copie legalizata Iuliana89 Iuliana89 Buna ziua! As avea si eu 2 intrebari. Pot vinde o garsoniera daca am in locul contractului de vanzare cumparare original o copie legalizata a acestuia? Daca ... (vezi toată discuția)
Arhiva dosare succesorale dariad dariad Am gasit cateva informatii ca dupa preluarea arhivelor succesorale de catre Camerele Notarilor Publici de la fostele Notariate de Stat, dosarele succesorale ... (vezi toată discuția)
Adresa din procura este cea din b.i anterior Alina Roxana Dobrin Alina Roxana Dobrin Bună seara! Săptămână viitoare urmeaza sa vând apartamentul pe care il dețin cu soțul meu.El este plecat din țară,eu având procură notariala ptr ... (vezi toată discuția)