avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... primaria si ajutoarele UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

primaria si ajutoarele UE

fratele meu e pensionat pe caz de boala si are o pensie de 435,ron de aproape 2 luni i a fost amputat piciorul drept nu a reusit sa ajunga la comisia pentru cercificatul de handicap si fara acest cercificat primaria nu i a acordat ajutoarele UE pe motiv ca are pensia aceea si nu se incadreaza fratele meu impreuna cu sotia traiesc cu aceasta suma ce ma intiga pe mine e ca au dat ajutoare de la primarie celor care au posibilitatii materiale si unui amarit nu as vrea sa ma interesez cum pot face o plingere si unde o pot depune primaria apartine de jud giurgiu bani pe ajutorul de incalzire ii oprest la impozit si mai multe probleme care primaria in loc sa ajute oameni mai rau ii jumule multumesc
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 16:45, 25 August 2013
Potrivit HG nr.600/2009 , printre personale care beneficiaza de ajutoare alimentare se numara : pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi, obtinute din pensie sau, dupa caz, din pensii cumulate, se afla sub 400 lei/luna, precum si persoanele cu handicap grav si accentuat, adulti si copii, neinstitutionalizate.

Prin urmare, avand in vedere ca, cuantumul pensiei primite de catre fratele dvs este de 435 lei, reiese ca acesta nu poate beneficia de asa ceva.

Pentru nereguli puteti sesiza Consiliul Judetean sau Prefectura Giurgiu.
acest lucru il stiu si eu dar pensia lui e impartita in doua pentru ca sotia nu lucreaza si o are in intretinere
Pensia nu poate fi impartita doua ... legea nu prevede un cuantum per persoana si se refera la cuantumul pensiei intregi.
si sotia din ce traieste cu aer mai ales ca cum pe el nu l poate lasa singur dar la noi legie sint facute doar pentru cei de jos pentru a ni fi incalcat la ci de sus nu se pune in practica oricum ne-am obisnuit sa traim cu ce putem si nu asteptam sa ne ajute cei pe care ii votam
Legea este clara in acest sens.. chiar daca nu ne convine prevederile acesteia ...

Alte discuții în legătură

Ajutor social melinaR melinaR buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)
Angajat cu grad de handicap accentuat permanent maryandra maryandra Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana cu cod handicap 2 grad de handicap accentuat permanent poate fi angajata cu norma intreaga, in conditii normale de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)