fratele meu e pensionat pe caz de boala si are o pensie de 435,ron de aproape 2 luni i a fost amputat piciorul drept nu a reusit sa ajunga la comisia pentru cercificatul de handicap si fara acest cercificat primaria nu i a acordat ajutoarele UE pe motiv ca are pensia aceea si nu se incadreaza fratele meu impreuna cu sotia traiesc cu aceasta suma ce ma intiga pe mine e ca au dat ajutoare de la primarie celor care au posibilitatii materiale si unui amarit nu as vrea sa ma interesez cum pot face o plingere si unde o pot depune primaria apartine de jud giurgiu bani pe ajutorul de incalzire ii oprest la impozit si mai multe probleme care primaria in loc sa ajute oameni mai rau ii jumule multumesc
Vedeti ca dupa ce obtine certificatul de handicap va beneficia si de o indemnizatie de handicap de 234 lei (daca e handicap accentuat) sau de 293 lei (daca e handicap grav) si indemnizatie de insotitor de 570 lei. Asta pe langa pensie.
Pe langa asta va beneficia de sctutiri de la plata impozitului pe imobilul de domiciliu, gratuitate la transportul in comun, 6 calatorii gratuite pe an cu trenul interegio clasa II si altele.
de la primarie stiu totii situatia fratelui meu si certificatul de handicap il are dar tot nu are dreptul eu nu inteleg aceste legi pentru ca si la mine in comuna se da ajutoare UE si sint oameni bonlavi care au pensii cumulate de 1000 ron si beneficiaza de aceste ajutoare nu e aceeas lege in toata tara dar la noi e cine imparte parte is face ei ce sa dea ce sa ia nu le mai ajunge lor si rudelor daca da la amariti
de pensie beneficiaza are 234 lei pentru un picior taiat de insotitor nu are dreptul pentru ca se poate descurca singur nu are nevoie de insotitor asa a considerat comisia ca poate ii v a creste piciorul la loc si nu ii trebuie insotitor As vrea ca cei din comisie sa stea legatiintr un picior si sa vedem se pot descurca singuri pentru ca el nu poate sa mearg nici in cirje si are duredi destul de mari ale piciorului fantoma dar as au considerat c nu are nevoie de insotitor
Ajutor social
melinaR
buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)