avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... primaria si ajutoarele UE
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

primaria si ajutoarele UE

fratele meu e pensionat pe caz de boala si are o pensie de 435,ron de aproape 2 luni i a fost amputat piciorul drept nu a reusit sa ajunga la comisia pentru cercificatul de handicap si fara acest cercificat primaria nu i a acordat ajutoarele UE pe motiv ca are pensia aceea si nu se incadreaza fratele meu impreuna cu sotia traiesc cu aceasta suma ce ma intiga pe mine e ca au dat ajutoare de la primarie celor care au posibilitatii materiale si unui amarit nu as vrea sa ma interesez cum pot face o plingere si unde o pot depune primaria apartine de jud giurgiu bani pe ajutorul de incalzire ii oprest la impozit si mai multe probleme care primaria in loc sa ajute oameni mai rau ii jumule multumesc
Cel mai recent răspuns: melinaR , utilizator 16:45, 25 August 2013
multumesc pentru raspuns poate la anul v a fi mai bine si pentru cei de jos un an nou fericit
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sa il ajutati pe fratele dvs. insotindu-l la comisia pentru handicap de unde sa obtina certificatul de handicap grav, necesar pentru obtinerea ajutoarelor UE.
Sesizati in scris primaria/ consiliul judetean asupra faptului ca cei doi traiesc numai dintr-o pensie, pentru a putea beneficia de ajutor social de la statul roman.
Se va face o ancheta sociala de catre un asistent social din cadrul primariei.
acest răspuns util
Daca are certificat de handicap grav sau accentuat, nu mai conteaza ce venit are.
In mesajul initial s-a specificat clar ca nu are acest certificat de handicapat ...

.... i-a fost amputat piciorul drept nu a reusit sa ajunga la comisia pentru certificatul de handicap ...

Ultima modificare: Duminică, 30 Decembrie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
acest răspuns util
ajutorul social tot de la primarie il primeste si ancheta sociala o face tot primaria si pentru cercificatul de handicap trebuie sa ajunga la giurgiu si la comisie pentru aceste acte ii trebuie bani nu i ajunge o pensie sa faca aceste drumuri si acte dar sa fim seriosi primarul e din sat cunoaste situatia daca s-ar indura sa il ajute ar pute dar omenia e mare la noi esti bun pina il votezi si pe urma nu te mai cunoaste .

Alte discuții în legătură

Ajutor social melinaR melinaR buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)
Angajat cu grad de handicap accentuat permanent maryandra maryandra Buna ziua, As dori sa stiu daca o persoana cu cod handicap 2 grad de handicap accentuat permanent poate fi angajata cu norma intreaga, in conditii normale de ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie persoane cu handicap in urma accident vascular cu paralizie cristi091974 cristi091974 mama mea (62 ani) a facut accident vascular cerebral in dec.2010.De atunci a ramas paralizata pe partea stanga.In urma recuperarilor poate folosi cat de cat ... (vezi toată discuția)