Mi-sa spart parbrizul datorita ghetii cazute de pe o cladire si intentionez sa-mi recuperez contravaloarea daunelor. Credeti ca este in regula? Intentionez sa invoc art. 1379 din codul civil. Din cate stiu trebuie sa platesc si o taxa de timbru, parca 50 de lei si 8% din ce depaseste 500 de lei. Mentionez ca nu am studii juridice si as dorii o parere.
Nu ati precizat concret daca locul unde era paract vehiculul dvs era spatiu de parcare apartinand autoritatii publice locale
Gheata a cazut de pe imobil de locuit in comun,astfel incat sa va puteti formula actiunea impotriva asociatiei de proprietari respectiva ?
Multumesc pentru raspuns, incerc sa dau toate detaliile si sa fiu cat mai scurt:
masina era parcata regulamentar pe spatiu de parcare public, imobilul nu stiu cati proprietari are (cred ca doar unul sau doi fiind vorba de o vila cu etaj si mansarda) dar urmeza primesc o adresa de la sectia de politie cu datele proprietarului cladirii si probabil constatarea evenimentului. Politia s-a deplasat la fata loului si dupa aceea eu am fost la sectia de politie unde am dat declaratie si am solicitat sa mi se aduca la cunostinta proprietarul.
Ma interesa si daca pot cere sa se judece in lipsa? Intentionez sa investesc cat mai putin timp in aceasta actiune avand in vedere valaore prejudiciului care nu este foarte mare (aproximativ 1000 de lei), dar atitudinea persoanelor care locuiesc acolo ma fac sa procedez asa.
Procedura va permite sa solicitati instantei judecarea in lipsa
De preferat pentru asigurarea unei hotarari favorabile ,este sa va prezentati la termenul de judecata pentru a va putea sustine interesele
Nu ati precizat daca vehiculul la momentul evenimentului era parcat pe spatiul de parcare detinut in conditii legale de dvs...
Autovehicolul era parcat pe un loc de parcare public, trasat si amenajat special pentru parcare, fara plata, pe partea stanga a sensului de mers cu mentiunea ca strada este cu sens unic nu este loc de parcare inchiriat de mine.
Nu aveti nevoie sa va adresati instantei de judecata. Pentru a va raspunde argumentat am o nedumerire...... pentru autoturismul in discutie aveti incheiata o polita de asigurare de tip "CASCO"?