Domnule, la b) interpretarea este: gazduitorul da declaratia consimtamant si prezinta actul care dovedeste ca este proprietar (actul de spatiu).
Se face asta cand nu incaseaza chirie sau cand nu vrea sa isi declare veniturile la fisc.
La o cautare pe net pentru problema dvs. daca noi nu va putem convinge, gasiti de exemplu pe pagina Directiei Generale de Evidenta a Persoanelor a Mun. Bucuresti aceeasi explicatie:
Intrebare : In care caz este necesara prezenta gazduitorului?
Raspuns : In conformitate cu prevederile art.28 din Ordonanta de urgenta nr.97 din 14 iulie 2005 privind evidenta, domiciliu, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, cu modificarile si completarile ulterioare, “declaratia de primire in spatiu a gazduitorului poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica, a notarului public ori a functionarului misiunii diplomatice sau oficiului consular al Romaniei” sau se poate prezenta o procura speciala din care sa reiasa faptul ca mandatarul este imputernicit in vederea sustinerii consimtamantului proprietarului imobilului. Mentionam ca, atat la declaratia de primire in spatiu, cat si la procura speciala trebuie anexat actul incheiat in conditii de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locative.
De asemenea, in situatia in care solicitantul cartii de identitate prezinta un contract de inchiriere incheiat cu proprietarul, in termen de valabilitate si inregistrat la organele fiscale teritoriale, nu este necesara prezenta proprietarului.
[ link extern ]
Am mai cautat o sursa, tot oficiala, Serviciul de Evidenta de la Oradea, unde sunt enumerate documentele cu care se face dovada adresei de domiciliu. Dupa lista lor, sunt
Informatii utile. Prima este aceasta:
Dovada adresei de domiciliu şi de reşedinţă se poate face cu contractul de închiriere încheiat în condiţii de validitate, fără a se mai solicita declaraţia proprietarului spaţiului de locuit;
[ link extern ] #