avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG, asociatie, sau ?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG, asociatie, sau ?

Buna ziua,

Fratele meu are un handicap motor grav din urma unui accident sportiv si impreuna cu alte familii si prieteni m-am gandit sa infiintam un ONG sau o asociatie, astfel incat sa ne organizam cumva.

Din pacate nu stiu prea multe despre formele de organizare dar as vrea sa ma documentez si sa ma implic. Am vorbit cu ceva persoane cu handicap din oras si majoritatea sunt izolate din mai toate pct de vedere. Ceva trebuie facut.

Ati putea sa-mi dati niste sfaturi legate de unde as putea sa incep documentare? Un cadru legal, orice alte materiale, linkuri, sfaturi, opinii sunt binevenite si mult apreciate.

Va multumesc mult mult.

Sincer sa fiu nu stiu ce vream sa facem si de unde sa incepem. Sunt atatea probleme. Vrem sa ne implicam si sa schimbam ceva. In afara exista aceasta cultura al asocierilor.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:58, 31 Decembrie 2012
Pentru inceput trebuie sa vedeti clar ce problema au in comun respectivele persoane care vor sa se asocieze si cam cum se poate ea rezolva daca devin un "grup". Adica sa reusiti sa conturati si sa identificati foarte clar o problema regasita la toti.
In continuare trebuie sa vedeti fiecare ce cunostinte are si ce poate sa faca fiecare pentru respectivul "grup". Chiar si ce patrimoniu personal au acele persoane, in natura sau in bani, din care sa isi permita sa puna la comun o parte pentru rezolvarea acelei probleme a "grupului". Unii pot pune la comun valori(bani sau bunuri) iar altii timpul lor liber si cunostintele de specialitate si relatiile in comunitate, adica prin munca de voluntariat.
Cel mai bine un ong.
Legislatia care reglementeaza domeniul este OG 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, actualizata. O gasiti la adresa [ link extern ]
Ultima modificare: Luni, 31 Decembrie 2012
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie sportiva kid77xxl kid77xxl Buna ziua, Va rog frumus sa ma ajutati cu sfaturi pentru a infiinta o asociatie sportiva. Impreuna cu un grup de prieteni am format o echipa de minifotbal si ... (vezi toată discuția)
Infiintare "entitate" pentru o clasa scolara Lulica Lulica Va rog mult, am nevoie de un sfat. Dupa cum multa lume stie, situatia materiala din scolile noastre este un mare dezastru. Si cum sunt parintele unui copil ... (vezi toată discuția)
Sponsorizare / donatie / publicitate robert_11 robert_11 Buna ziua. M-am intalnit ieri cu o problema destul de mare pentru mine si nu stiu cum s-o rezolv. Eu, impreuna cu niste prieteni ne-am strans sa facem o echipa ... (vezi toată discuția)