avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Unde sa reclam sotul care bate copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Unde sa reclam sotul care bate copilul?

Sotul meu, la cateva zile dupa moartea mamei sale, a inceput sa o bata peste gura si peste obraz pe fetita noastra de 4 ani cand plange. Spune ca este obraznica si merita bataie, dar nu o loveste peste fund ci direct peste gura.

Azi m-a inghesuit si pe mine intr-un colt al casei si m-a amenintat cu bataia. M-a luat si pe mine la palme si acum 2 ani cand a murit tatal lui si stiu ca o va face din nou.

Altfel pare un om normal si este respectat de cunoscuti.

Doar ca e alcoolic si a inceput sa ne fie frica de el. Ce sa fac?

Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 20:24, 5 Ianuarie 2013
La politie.
Consilierea psihiatrica sau psihologica i-ar fi recomandata.
Daca lucrurile vor continua in acest mod cu siguranta ca se va ajunge la divort.

Va trebui insa sa dovediti motivele de divort daca el nu va fi de acord cu divortul.

Deocamdata incercati sa ii explicati ca nu este in regula ceea ce face.
sub lozinca"alcoolul distruge casnicia" trimiteti l la dezalcolizare, plangere la protectia copilului si astfel fa fi precedentul creat pentu motivatie de divort in instanta sau... de cate ori ii trage una copilului peste oki, jap si dvs una peste oki:hammer: ar mai fi: fara camasi calcate, fara pachet la serviciu, fara sex, fara ... fara... dinti!
Fara ...fara... nu rezolva nimic, ci mai rau agraveaza!
eu am trecut prin asa ceva, fara camasi calcate = bataie sigura, fara...= bataie , si situatia se tot agraveaza
la mine problema s-a rezolvat in instanta, la divort. 2 ani a durat, cu scandal la tribunal, cu amenintari, cu plangeri la penale la poitie! copilul meu avea atunci 1 an jumate, eu nu aveam serviciu si locuiam la el( proprietatea lui dinainte de casatorie), el respectat om al societatii cu functie .
Am castigat cu armele lui, el scandal eu il reclamam la politie, el amenintare ( directa sau prin alte persoane) plangere scrisa la politie, toate astea nu au avut efect la politie dar fiind inregistrate m-au ajutat in instanta sa demonstrez ca e violent si am castigat copilul, el decat drept de vizita in conditiile mele
asta a fost la mine, la alte persoane poate o discutie deschisa intre sot si sotie te poate face sa intelegi cum stau lucrurile si ce ai de facut mai departe.
BATAIA NU E RUPTA DIN RAI, sub nici o forma nu accepta sa fi sacul lui de box, si mai ales trebuie sa iti protejezi copilul.

Bună seara,
Ce sa faceti?
Sa luati copilul si sa plecati.
Politia nu rezolva mai nimic, si sunt o persoana care nu ar trebui sa spuna lucrurile astea.
Ar trebui sa spun ca mergeti la Politie si depuneti plangere ca se rezolva. Nu este asa.
E trist, dar e purul adevar.
Faceti si reclamatie acolo sa aveti reclamatia inregistrata in caz de divort.
Aveti grija sa vi se raspunda la petitie. Specificati faptul ca este o petitie exista un termen de raspuns. Dar daca faceti asta RESPECTABILUL OM s-ar putea sa va bata si pe dumneavoastra si copilul.
Daca faceti reclamatie este bine sa plecati de acasa. O sa spuneti UNDE SA MA DUC CU UN COPIL DUPA MINE? La rude, prieteni, centre pentru mama si copil. Cautati pe net ca dati de ele. Iar acestea va ofera un adapost pentru ceva vreme.
Pe de alta parte mi se pare, dar nu sunt sigura ca putei obtine prin judecata ce-i drept un ordin de restrictie, in sensul de a nu se apropia de casa si aveti sanse de a obtine chiar casa.
Exista lege cu violenta domestica.
Faceti plangere asa cum au spus ceilalti colegi si la protectia copilului, desi s-ar putea sa nu faca nimeni nimic.
Cel mai elocvent caz a fost la televizor cu o fetita de 7 ani care tinea toata casa, iar tatal a venit de la munca si a luat-o la bataie pana a bagat/o in spital ca nu i-a placut mancarea. Mama din cauza alcolului si a batai si-a luat lumea in cap, dar a gresit pentru ca si-a lasat copii acolo.
Asa ca viata bate filmul.
Incercati si varianta cu discutia, eventual si cu niste martori si de o parte si de alta.
Incercati tot ce puteti, dar nu lasati ca lucrurile sa degenereze.
Cautati pe net ca exista si un telefon, cred, pentru astfel de situatii.
Incercati, nu lasati lucrurile asa. E bine ca ati avut curajul sa scrieti si aici, deci veti avea puterea si curajul sa rezolvati problema.
Multa bafta.

C

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort din cauza violentei ifrimflorentina ifrimflorentina Sunt casatorita de 10 ani cu un om violent dar gata nu mai pot suporta.Este violent si cu mine si cu fetita...Pot face reclamatie la politie?Ma ajuta la ... (vezi toată discuția)
Cum sa dai afara concubin violent AlexDianaDum AlexDianaDum Buna ziua, Va scriu in numele matusii mele. De 10 ani traieste cu un barbat in concubinaj. Au o fetita de 8 ani, pe care el nu a recunoscut-o nici acum. El ... (vezi toată discuția)
Plangere in impotriva sotului si ordin de restrictie smihaelasimona smihaelasimona Fiind in divort sotul ma ameninta cu moartea , face scandal in fata copilul in varsta de 4 ani.Cum pot obtine un ordin de restrictie impotriva lui. Scandalul ... (vezi toată discuția)