Socrul meu are 61 de ani si este nascut in deportare (stramutat din Sanicolau Mare in Baragan). In deportare a stat in jur de 14 ani. Intrebarea este: il ajuta cu ceva la pensie faptul ca a fost deportat? Poate sa iasa mai devreme la pensie sau ii se vor mai adauga ceva drepturi pe langa cele pe care le are in urma anilor de munca?
Deportatii-stramutatii din Banat in Baragan nu au stat in aceasta situatie 14 ani ci doar 4 ani si jumatate... adica de la 18 iunie 1951 pana la 15-30, august, septembrie ,octombrie 1955 cand au fost lasati sa mearga unde vor..Daca a stat in acea localitate si dupa Decretul de eliberare nu se considera ca fiind stranutat pana cand a vrut sa plece...Aceasta perioada se prinde ca vechime in munca doar daca cel in cauza a fost in serviciu la data de 18 iunie 1951,, ceeace la socrul dvs.nu este cazul..fiind nascut dupa 1951. Cred ca are hotararea care ii acorda drepturile conform DL 118/1990 prin casa de pensii, si este cam in jur de 850 lei pentru 4 ani si jumatate si nu cred ca are pentru 14 ani .
Drepturi urmasi
lirotaru
Buna ziua!
ne-ar interesa aspectul daca il calitate de urmasi ai unei persoane ce a fost nascut in Basarabia si a avut domiciliul in Baragan, avem ceva ... (vezi toată discuția)
Legea221/2009
12robi
Parintii mei au fost deportati din banat in baragan si au fost beneficiari ai legii 118,dar au decedat unul in anul 1996 iar celalalt in 1999.Intrebarea mea ar ... (vezi toată discuția)