Unchiul meu a decedat anul trecut la sfarsitul lunii februarie.A fost casatorit dar nu a avut copii. Sotia este supravietuitoare.Suntem cinci nepoti din partea celor doi frati ai dansului (copii lor). Cum procedam sa anuntam acest fapt pentru succesiune si ce drepturi avem asupra bunurilor materiale (garsoniera, obiecte personale) si asupra drepturilor de autor ( a fost scenarist) Exista vreo influenta daca doi din cei cinci nepoti nu vor sa participe la aceasta actiune ?.
Nu stim daca exista testament,nu am fost chemati la vreo actiune succesorala Multumesc
In primul rand faceti declaratia de acceptare a succesiunii in termenul de un an de zile la notar. Apoi intersati va daca s a dezbatut sau nu succesiunea. Luati legatura cu Matusa. Vedeti daca unchiul a lasat testament. Daca a lasat testament si este autentic se poate ca succesiunea sa se fi dezbatut deja.
Daca nu exista testament si veti face declaratia de acceptare a succesiunii in termenul de un an de zile de la deces din bunurile care compuneau masa succesorala va va reveni nepotilor de frati predecedati, imoartire pe tulpini. Adica Sotia supravietuitaore va lua 1/2 iar 1/4 fii unuia din fratii predecedati iar 1/4 ceilalti fii ai fratelui predecedat. Nepotul care reununta la mostenire de partea lui vor profita fratii acestuia, adica vor avea mai mult de impartit din acel 1/4.
Mostenire
ContSters133104
- se implinesc 4 luni de la decesul unchiului meu(fratele tatalui meu) si 8 luni de la decesul tatalui meu;
- unchiul meu defunct nu are sotie, copii, ... (vezi toată discuția)