avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat! Testament sau act de vinzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat! Testament sau act de vinzare cumparare?

Buna ziua !
Va rog mult sa-mi dati un sfat in urmatorul caz; am un prieten bun care vrea sa-mi lase mie garsoniera in care locuieste , tinind cont ca eu il ajut (are probleme grave de sanatate).El nu e casatorit, nu are frati, nici copii ci vreo citiva verisori care nu l-au vizitat de ani buni.Cum sa procedam :sa-mi lase garsoniera prin testament sau prin act de vinzare cumparare cu clauza de intretinere?Actul de vinzare cumparare m-ar costa fff mult comparativ cu testamentul. Cum ma sfatuiti sa fac? Mai exista si o alta varianta?multumesc
Cel mai recent răspuns: jlvera , utilizator 10:03, 8 Noiembrie 2013
La instrainare va fi un contract tripartit, obligatia intretinerii mutant se pe alt imobil.
@catalincatalin....
Sigur ca da ! Vinzi garsoniera cu obligatia de intretinere cu tot :D O dai nitel mai ieftin dar vezi banii acum, nu la Sf. Asteapta....
aprov1961 a scris:

Actul de vanzare cumparare este sfant.

Nu cred ca gasiti atatia sfinti in calendar cate contracte de-astea am vazut eu desfiintate!

Nici vanzarea + clauza de intretinere + clauza de uzufruct nu este Sfanta Treime.

Contractul de intretinere beneficiaza de reglementare distincta in Noul Cod Civil.
Amestecati-l cu vanzarea si s-ar putea sa capete un iz, ca-n vorba aia romaneasca despre lucrul amestecat!

De altfel, am impresia ca a inceput sa puta inclusiv acest topic. Argumentele celor care stiu despre ce vorbesc (Joha, bunaoara) sunt inecate de sfaturile celor care canta precum lautarii, dupa ureche. Daca n-as fi avocat si as fi in locul dvs., stimate utilizator, nu cred ca as fi in stare sa discern intre sfaturile ce vi s-au dat.

Si atunci ma intreb daca mai are vreun rost sa-mi argumentez aici vreun punct de vedere

Mai bine va spun un banc tematic.

Stiti de ce ar mai fi nevoie de doctori dupa ce s-au scris atatea carti despre medicina!?
Probabil...ca sa nu muriti din vreo greseala de tipar!

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
romascanu, moderator
@e4c5 va rog frumos daca nu stiti despre ce este vorba abtineti va! Aiuriti userul, nu e prima data cand va intalnesc cu comentarii de prisos.....in fine este libertatea de exprimare de care faceti uz si aveti tot dreptul....
Ca sa lamurim si aceasta ultima problema garsoniera nu se vinde cu obligatia de intretinere!
Debitorul obligatiei de intretinere care este vanzatorul poate vinde imobilul cu acordul creditorului obligatiei de intretinere, avand ca sarcina mutarea acestei intretineri pe un alt imobil al dansului daca are daca nu tot cu acordul creditorului obligatiei de intretinere se poate nova contractul de intretinere intr unul de renta viagera! Asta ca sa intelegti ca cine cumpara nu cumpara la pachet si pe creditor!
Si cu asta chiar am terminat de zis ceva in acest topic!

Multumesc doamna avocat Romascanu. Din pacate nu stiu daca userul initial mai poate discerne informatiile bune si folositoare din acest topic!
Stiti cum este la fotbal, politica si acum ....si la drept ne pricepem cu toti! D aia am ajuns unde am ajuns.....pt ca Romanul se crede polivalent!
ContSters250994, utilizator
aprov1961 a scris:

Actul de vanzare cumparare este sfant. Este insa costisitor.Colegii de mai sus au avansat niste costuri insa ele sunt mult mai mari deoarece toti au omis ca pe langa taxele notariale, cadastrul, adeverintele de nesechestrare, ipotecare etc mai exista un bir al dracului de mare. Este vorba despre impozitul de 2 sau 3 % din suma de vanzare cumparare ce trebuie platita statului. Se plateste 2% daca proprietarul o detine de mai mult de 3 ani si 3% daca a dobandit-o de mai putin de 3 ani.

Nu toti declara suma adevarata de vanzare.Chiar daca il vinde vezi doamne cu 20000 E si in acte trece doar 10000 E atunci celelalte cheltuieli(notariale,cadastru funciar,etc.)sunt mult mai reduse.Acest lucru se practica...:luck:
aurel211252, utilizator

Alte discuții în legătură

Donatie ? MikuVesel MikuVesel Parinti mei au un apartament cu 3 camere si o garsoniera ...apartamentul vor sa mi-l doneze mie . ce pot face sa ma asigur ca actul de donatie devine ... (vezi toată discuția)
Transmiterea dreptului de proprietate nicole71 nicole71 Parintii mei au cumparat un apartament in octombrie 2007. Vor sa transmita dreptul de proprietate a acestui imobil unei surori, cu clauza de intretinere. Eu ... (vezi toată discuția)
Mostenire lia19 lia19 Am nevoie de un sfat.Matusa mea care nu are copii vrea sa -mi lase apartamentul pe care-l detine.Iese din discutie contractul de vanzare -cumparare datorita ... (vezi toată discuția)