avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii retineri salarii compensatorii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

retineri salarii compensatorii

buna,
va rog sa imi spuneti ce retineri se fac pentru salariile compensatorii acordate ca urmare a deciziei de disponibilizare a angajatilor prin desfiintarea posturilor ocupate.mentionez ca acestea sunt trecute pe fluturasul de salariu ca si ajutoare si nu se incadreaza in concediere colectiva .... e vorba de 25 de angati din cca. 500
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 09:35, 31 Martie 2009
Multumesc. Foarte utila aceasta informatie.
Intr-adevar utile informatiile privind platile compensatorii,dar am un caz special.Am facut concedieri individuale si conform contractului de munca la nivel national si pe ramura,salariatii disponibilizati au dreptul la 6 salarii de baza brute negociate.Intrebarea mea este,ce retin salariatului ,pentru ca toate scutirile de impozite se refera la platile compensatorii in cazul concedierilor colective.
Mai exista o speta : cum impozitez eu sumele provenite dintr-o hotarare judecatoreasca in cazul in care salariatul cere o alta suma si castiga ,in cazul in care el nu mai apare pe statul meu de munca?
Asa este,toate referirile sunt facute la platile compensatorii in cazul concedierilor colective.Noi trebuie sa ne spargem capetele singuri,pt ca legiuitorul nu se gandeste la toate situatiile.
1. Si in cazul concedierilor individuale asupra salariilor compensatorii se aplica acelasi trtatament fiscal ( nu se retine somaj si contrib la fd de garantare)
2. Declaratii + state rectificative pt lunile la care se refera sumele obtinute prin hotarare judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe pentru salariu compensatoriu ContSters47405 ContSters47405 Pentru salariul compensatoriu firma este obligata sa plateasca contributii la stat? (vezi toată discuția)
Plati compensatorii concediere mihai_u mihai_u Va rog sa ma ajutati cu o parere........ Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza salariul mediu pe unitate - pentru a fi folosit la platile compensatorii in ... (vezi toată discuția)
Impozitare plati compensatorii mara.s mara.s O zi buna prieteni, Codul fiscal la art 55 (4) precizeaza,, nu sunt incluse in venituri salariale si nu sunt impozitate in intelesul impozitului pe ... (vezi toată discuția)