avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Falimentul unui executor judecatoresc???
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Falimentul unui executor judecatoresc???

Bună ziua/seara!
Am următoarea situaţie: am prestat servicii pentru un birou judecătoresc în valoare de 68.400 lei, din care mi-a achitat avans 20.000 lei, rămânând un rest de plată de 48.500 lei. Aceşti bani nu mi-a i-a mai plătit, deşi au trecut aproximativ 5 luni de zile de la data termenului de plată.
Executorul nu îmi mai răspunde şi, când reuşesc să-l contactez, îmi spune să-l dau în judecată că şi aşa nu are niciun bun pe cabinet.
Aş vrea să solicit deschiderea procedurii insolvenţei împotriva acestuia, considerând că este în stare de insolvenţă.
Pot să fac acest lucru în baza Legii 85/2006? Sau există vreo lege specială care îl "ocroteşte"?
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: pui_horatiu , utilizator 19:49, 3 Ianuarie 2013
Sugerati-i ca aceasta atitudine poate fi considerata abatere disciplinara.Nu mai asteptati sa treaca mult timp si actionati pentru recuperarea debitului.In caz ca nu aveti ce recupera pe cabinet, se poate trece si la recuperarea de la persoana fizica.
De câte ori îl sun, nu-mi mai răspunde, iar când îl caut la birou mi se spune că e plecat la executare silită, la evacuări etc.
Mi-a zis, printre altele, că oricum nu are nimic pe cabinet şi nu pot să-l execut în niciun fel.
Nu ar fi o rea-credinţă din partea sa acest comportament?
De aceea m-am gândit la insolvenţă cu atragerea răspunderii personale.
Ultima modificare: Joi, 3 Ianuarie 2013
pui_horatiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mirceamonac mirceamonac Prin S.C nr. - , firma X este obligata sa plateasca institutiei o suma de 20.000 lei Executorul judecatoresc constata ca firma este insolvabila. Cum se ... (vezi toată discuția)
Reorganizare judiciara anjinsan anjinsan Buna ziua, Sa spunem ca exista un debitor care are datoire de 300.000 lei. Cu putin inainte de a incepe executarea silita, debitorul face o cerere de ... (vezi toată discuția)
Datorii societate comerciala miha2766 miha2766 Daca o societate comerciala acumuleaza datorii fata de bugetul de stat dupa care aceasta este cesionata catre alti asociati cu un nou administrator, cine este ... (vezi toată discuția)