avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM LE DAM INCREDERE PARINTILOR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM LE DAM INCREDERE PARINTILOR

Buna ziua ,nu stim daca titlu suna bine dar despre ce este vorba , parinti mei au mostenit o casa batraneasca ,cu terenul aferent in mediul rural (ei avand apartament la oras) ,fiind pensionari sau atasat de aceasta casuta la sat , au patru copii casatoriti ,toti pe la casele lor insa unul din copii doreste sa contruieasca o casa noua pe acest teren ,toti sunt de acord ,parinti si copii .Copilul care vrea sa contruieasca vrea sa faca contract de vanzare cumparare pentru a nu avea probleme mai tarziu cu fratii. Parinti vanzand-ne noua proprietatea conform legilor in vigoare devenim proprietari eu si sotul .Fiind un simplu contract de vanzare cumparare fara clauze ,NOI dorim ca parinti sa ramana cu noi in casuta batraneasca iar cand casa noua va fi gata vor avea camerele lor casa batraneasca urmand a fi demolata ..Casa noua va fi contruita din bani nostra fara nici o pretentie de la ei .,practic ii dorim langa noi .Exista o posibilitate de a face un act in care noi ,(fica si ginere ) ne asumam respunderea ca ei vor fi in siguranta ,repet fara nici o obligatie din partea lor .,pentru ca in viata nu este asa de usor sa te desparti de ceva la care tii mult . mai ales de curtea unde ai copilarit Va multumim pentru parerile Dumneavoastra .
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
satrico, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:39, 4 Ianuarie 2013
Poate ar fi mai bine sa dezmembreze o bucata de teren, sa v-o doneze, faceti casa noua si nu daramati casa batraneasca. :) Locuind in aceeasi curte, ii veti avea destul de aproape pe parinti si nici prea aproape.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua ! părinții soțului doresc să ne facă contract ... Diana Marica Diana Marica Buna ziua ! Părinții soțului doresc să ne facă contract de vânzare cumpărare pe jumătate din terenul deținut de dânșii, însă pe jumătatea ... (vezi toată discuția)
Cum poti deveni din coproprietar proprietar unic? vida vida Bună Ziua! Suntem 3 frati. Terenul intravilan (cu casa de locuit ) a fost dezmembrat pe lungime în două părți egale: - O parte ( curte și ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate - situatie incurcata SANTIER SANTIER Buna ziua! Bunicii mei au decedat de multi ani. Au lasat in urma o casa batraneasca + niste terenuri. Copii lor A, B, C, D - 3 baieti si o fata. Eu ... (vezi toată discuția)