locuiesc intr-un imobil construit de peste 40de ani.MAMA mea detine chitanta de mina la acest imobil,neavand act de proprietate.CA FIICA a dansei detin carte de identitate la aceasta adresa.DE curand insa mama mea a decedat si nu stiu cum sa procedez pentru a-mi reiinoi cartea de identitate care expira in curand.ESTE neaparata NEVOIE sa fac succesiunea pentru a-mi reinnnoi buletinul?VA MULTUMESC anticipat
Daca imobilul este casa (nu apartament) va puteti face carte de identitate cu Anexa 14 (Declaraţie solicitant conform art.27, lit.c) din O.U.G. nr.97/2005 privind evidenţa, domiciliul, resedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români)
Art. 27
[...]
c) declaratia pe propria raspundere a solicitantului, insotita de nota de verificare a politistului de ordine publica, prin care se certifica existenta unui imobil, faptul ca solicitantul locuieste efectiv la adresa declarata, pentru persoana fizica ce nu poate prezenta documentele prevazute la lit. a)
Carte de identitate
korpy
Locuim in strainatate de 8 ani. Baiatul meu implineste 18 ani in iunie si nu are carte de identitate deoarece nu a mai fost in tara de cind a implinit 14 ani. ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu
luca ionel
Vreau sa iau in spatiu o ruda pentru ai face carte de indentitate pe adresa mea,as dori sa stiu ce obligatii am eu din momentul luarii in spatiu fata de ruda ... (vezi toată discuția)