avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare card de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare card de identitate

Buna seara,

Am urmatoarea problema: buletinul meu expira in cateva zile, iar locuinta in care am domiciliul este a parintilor mei, sau, mai exact, era a lor, deoarece ambii au decedat: mama in 2009, iat tata in decembrie 2014. Ca sa-mi schimb buletinul trebuie sa merg cu unul dintre proprietari, care sa declare ca e de acord sa ma ia in spatiu. Mentionez ca nu am facut acea dezbatere succesoriala dupa ce a murit mama, iar acum am fost la un cabinet notarial si am aflat ca toata afacerea m-ar costa aproximativ 3000 de lei. In cazul in care nu am acesti bani eu ce fac? Mai pot sa-mi schimb buletinul, sau raman "homeless"?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:05, 28 Ianuarie 2015
Trebuie sa faceti dovada calitatii succesorale pentru obtinerea unei noi carti de identitate.

Intrebare : Daca proprietarii unui imobil au decedat, mostenitorii acestora care locuiesc la aceeasi adresa, pot obtine carti de identitate la adresa imobilului respectiv?

Raspuns : Daca acestia locuiesc intru-un imobil pentru care nu a fost dezbatuta succesiunea, este necesar sa faca dovada calitatii succesorale, caz in care pot fi pusi in legalitate cu carte de identitate, in conformitate cu prevederile art.27, lit.c) din O.U.G. nr.97/2005, privind evidenta, domiciliu, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani, pe baza declaratiei pe proprie raspundere si a verificarii in teren.

[ link extern ]

Mergeti la notarul la care veti deschide succesiunea si dati o declaratie pe proprie raspundere sau intrebati si la Evidenta populatiei sau politistul de proximitate daca aceasta declaratie trebuie data la notar. Politistul de proximitate va fi cel care va face verificarile in "teren".

Saqu deschideti succesiunea la un notar si solicitati acestuia o adresa prin care confirma calitate de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Elibararea actului de identitate fara succesiune lukian lukian Buna ziua! In luna octombrie imi expira buletinul,iar propietarul imobilului in care locuiesc ( bunicul meu ) a decedat acum 2 ani! Tatal si ... (vezi toată discuția)
Bună seara! m-am căsătorit cu un cetățean albanez în albania ... Mirabela503 Mirabela503 Bună seara! am și eu o nelămurire … m-am căsătorit cu un cetățean albanez în Albania , iar acum am venit în România ca să îmi înregistrez ... (vezi toată discuția)
Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței ... Laurentiu C Laurentiu C Daca îmi expira cardul de identitate iar proprietarul locuinței este decedat (mama), cum fac dovada adresei de domiciliu în condițiile în care n-am făcut ... (vezi toată discuția)