avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

firma mea are datorii catre stat intrebarea mea este urmatoarea:neavand din ce sa platesc statul va porni procedura de insolventa si exista vreun risc prin care sa ajung dupa gratii va multumesc
:((
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 10:15, 6 Ianuarie 2013
Pentru datorii care depasesc suma de 45.000 de lei creditorul( ANAF in speta) poate solicita tribunalului deschiderea procedurii de insolventa.

Referitor la a doua intrebare, administratorul judiciar desemnat de judecatorul sindic va consemna in rapoarte cine este de vina pentru starea de insolventa si daca se impune inceperea urmaririi penale impotriva persoanei responsabile.
Buna diminieata .
Nu judecatorul sindic,care este competent in materie de cauza comerciale, este cel competent pentru cauzele penale .
Aceasta sesisare a organelor penale, in functie de probele administrrate si de gradul de vinovatie al fostului administrator ,in administrarea firmei,cum ar fi fapte ca bancruta frauduloasa,evaziune fiscala ,neprezentarea documentelor sau activului firmei,la solicitarea lichidatorului judiciar ,fapte prevazute de articolele 138, ,143 sau 147 din Legea insolventei nr.85/2006-republicata,se face conform CPP , daca este necesar,de catre lichidatorul judiciar,judecatorul sindic, sau comitetul creditorilor, prin sesizarea Parchetului ,conform art,148 din lege,fiind competent Tribunalul Judetea, Sectia Penala ,pentru cercatarea judecatoreasca, respectiv Parchetul de pe langa Tribunal,pentru urmarirea penala .
Dar pana acolo,este drum lung,avand in vedere principiul legalitatii,si individualizarii pedepsei,conform Codului penal.Nu se ajunge asa usor la condamnarea unei persoane Trebuie analizate si administrate in modul cel mai serios toate probele din dosar.
Dar,se poate ajunge mai repede,daca exista propbe concludente si legale ,de vinovatie, la imputarea pasivului firmei,fostului administrator,pe cale civila,conform art.138 din lege,ceea ce nu este chiar asa de placut.
Cu stima,
Marius Bote
Ultima modificare: Duminică, 6 Ianuarie 2013
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenintare de insolventa de catre anaf emi24 emi24 Buna seara, ANAF ne ameninta ca daca nu platim datoriile catre bugetul statului al SRL-lui infiintat de noi, cauzate din erori contabile care au adus multe ... (vezi toată discuția)
Neactivitate in procedura de insolventa mihaigiu mihaigiu Am fost Administrator de o Srl care in decembrie 2010 a fost deschisa procedura de insolventa voluntara. Considerand ca pana acum lichidatorul nu a vandut ... (vezi toată discuția)
Firma in faliment cu datorii sori67 sori67 In cazul unei firme in insolventa ( inceputa in martie 2009), cu datorii la impozite , tva, contributii, care se afla in stadiul ca lichidatorul sa ceara ... (vezi toată discuția)