avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara

Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de seama. Mi-am continuat drumul spre casa, am oprit masina in fata portii si am inceput sa consum bauturi alcoolice in masina impreuna cu un prieten. La cc 30 min au venit 4 masini de Politie care ne-a condus la sectie . Acolo am dat asigurarea iar politistii mi-au retinut permisu si mi-au facut dosar ca aveam alcoolemie de 0,50..... Care ar fi consecintele in acest caz ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 30 Mai 2023
Nu puteti face absolut nimic pana nu se finalizeaza dosarul penal.Daca ajungeti in instanta si santeti condamnat permisul se anuleaza.

ART. 219 HG 1391/2006
........................................................
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală ori încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat ori ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art. 112 lit. c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.
..........................................................
Dovada cu drept de a conduce autovevicole nu se da cand permisu de conducere se retine din cauza alcolului Poti contesta PV si sa dovedesti cu martori ca ai parcat masina si ca pe urma ai consumat alcool . Legia nu interzice consumarea alcoolului in masina , ci conducerea sub influientei alcoolice sau stare de ebrietate . Ia legatura cu un avocat , poti cere sa -ti elibereze o dovada de grefa prin care ai contestat PV si pana la solutionarea cauzei in instanta si raminerea hotarari definitiva poti conduce Ia legatura cu un avocat pana nu se expire termenu de contestare .Termenu de contestare a PV este trecut pe Procesul Verbal , Ai specificat in declaratia deta si consemnata in Procesu Verbal ca ai consumat alcool dupa ce ai parcat masina si nu teai deplasat cu ia sub influenta bauturi alcoolice???
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
alexandruteutisan, utilizator
O ultima intrebare .. Care este termenul de constatare ?
@alexandruteutisan:
Permisul este retinut in urma unui dosar penal nu in urma unui PV de contraventie pe care sa il conteste in instanta,alcoolemia a fost peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.
Da aveti dreptate mi-a scapat mie faptu ca e caz penal , din cauza alcoolemiei de peste 0,4 in aeru expirat , raminindui doar sa dovedeasca ca a consumat alcool dupa ce a parcat masina

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)