avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara

Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de seama. Mi-am continuat drumul spre casa, am oprit masina in fata portii si am inceput sa consum bauturi alcoolice in masina impreuna cu un prieten. La cc 30 min au venit 4 masini de Politie care ne-a condus la sectie . Acolo am dat asigurarea iar politistii mi-au retinut permisu si mi-au facut dosar ca aveam alcoolemie de 0,50..... Care ar fi consecintele in acest caz ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 30 Mai 2023
in trecut am mai avut un dosar penal din alta cauza si termenul de incercare mi-a expirat pe 10.12.2012. asta ar putea avea legatura cu o eventuala pedeapsa ptr dosarul cu alcool ? cam ce pedeapsa as putea primi ?
Daca termenul de incercare a expirat normal santeti reabilitat de drept ptr.infractiunea din trecut deci nu mai are relevanta in prezent.Daca faptele stau asa cum le-ati prezentat nu va ganditi la pedeapsa ,angajati-va un avocat care sa va apere si sperati la o solutie favorabila data de procuror.
va multumesc tuturor ptr sfaturi .
pentru o tamponare pe care dvs. relatati ca nu ati sesizat-o care ar fi justificarea trimiterii la domiciliul dvs. a 4 (patru) masini de politie? banuiesc ca erau 4 (patru) echipaje, adica 8 politisti.
pentru o concentratie in sange mai mare de 0.8 permisul se anuleaza si se poate sustine examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.
cu ajutorul martorilor puteti proba faptul ca ati inceput sa consumati bauturi alcoolice dupa ce ati ajuns acasa.
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
cyan, moderator
am un martor care era cu mine. Tamponarea a fost minora iar Politia a fost sesizata de proprietar aceste fiind la coada la magazinul respectiv. I-am dat asigurarea dar plangerea tot nu si-a retras-o.

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Etilotest 0.27mg/l ContSters435732 ContSters435732 Buna ziua, In data de 23.07.2017 am fost oprit de un echipaj de politie si am fost testat cu etilotestul, rezultand o valoare de 0.27mg/l in aerul expirat. ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)