avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara

Buna seara. Am avut un incident rutier a 3-a zi de Craciun. Oprisem la un non-stop sa cumpar ceva si la manevra de mers inapoi am atins o masina fara sa bag de seama. Mi-am continuat drumul spre casa, am oprit masina in fata portii si am inceput sa consum bauturi alcoolice in masina impreuna cu un prieten. La cc 30 min au venit 4 masini de Politie care ne-a condus la sectie . Acolo am dat asigurarea iar politistii mi-au retinut permisu si mi-au facut dosar ca aveam alcoolemie de 0,50..... Care ar fi consecintele in acest caz ???
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 20:04, 30 Mai 2023
Dle Costel nu are ce plangere sa-si retraga ca nu este dosar cu vatamare corporala,dvs aveti dosar penal pentru alcool nu ca i-ati lovit masina,cititi ce v-am scris mai devreme poate intelegeti.
Daca ve referiti ca nu si-a retras plangerea privind daunele rezultate din cauza d-tra , nici nu o sa o retraga intr-cit asiguratoru nu va acoteri dauna produsa sub incidenta alcoolului , cititi contractu de asigurare !!!
Buna seara domnule avocat Am făcut contestație împotriva unui proces verbal In care scrie Ca am fost depistat de aparatul radar conducând cu o viteza de 102 km pe o porțiune de drum in care limita era de 50 km/h Ulterior sa trecut la testarea cu aparatul etilotest in care a ieșit o alcoolemie de 0,60 alcool pur in aerul expirat . Ulterior am mers la Judecătoria Cornetu și am contestat procesul verbal făcut De polițiști și mi am luat cerificat de grefa , după care am mers la poliție pentru a-mi restitui permisul pana la soluționare ! Dânșii mi au spus ca nu poate sa mi dea permisul înapoi, nu pot contesta un dosar penal !! Ce se poate face și daca este legal ca nu mi a dat permisul înapoi, pana la soluționare ! Țin sa Menționez ca , contestația este făcută in termenul de 15 zile acordat .mulțumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Mai 2023
dianamaryy23, utilizator
Numai în cazul contravențiilor se restituie permisul în baza certificatului de grefa, adică ptr o alcoolemie pana în 0.40 mg/l în aer expirat. Peste 0.40 este infractiune si se întocmește dosar penal care poate dura 1-2 ani pana la soluționare. În cazul unei condamnări permisul se va anula.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)
Incredibil dar adevarat - suspendare permis 3 luni din cauza unor bomboane cu alcool ContSters290705 ContSters290705 O cunostiinta de a ma cand se intorcea d ela o petrecere cu masina a fost oprta s pusa sa sufle in etilotest ,i-a iesti alcoolemie de 0,1 ca atare i-a ... (vezi toată discuția)