avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... clauze abuzive in contractul cu banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

clauze abuzive in contractul cu banca

buna ,ma numesc aliz si ma aflu intr-o situatie care se pare, ca nu mai are sfarsit. Eu am luat in 2008 un credit de nevoi personale de la banca [editat], cu ipoteca pe apartamentul parintilor mei. La vremea respectiva .adica in 2008 am platit rata la banca de 8 milioane lei pe luna (adica 800),iar in 1012 am ajuns la o rata de 25 de milioane de lei pe luna (2500). Datorita faptului ca banca mi-a imputat tot felul de comisioane si clauze abuzive ,ascunse sub tot feluri de denumiri ciudate,greu de inteles,am ajuns sa nu mai reusesc sa platesc ratele de 3 luni de zile.Vreau sa dau banca in judecata pt aceste abuzuri,si as dori sa stiu,ce se intampla daca eu nu sunt la zi cu plata ratelor lunare?! (acest fapt datorandu-se bancii,deoarece m-a incarcat in asemenea hal,de nu mai stiu de capul meu #-o. Le-am explicat ca vreau o restructurare,pt ca, momentan nu am un loc de munca . Mi-au acceptat restructurarea, dar mi-au bagat niste comisioane pt restructurare si am ajuns la 16 milioane,(1600)suma la fel de imposibila,de altfel.. As dori din suflet sa-mi explice cineva,daca se poate ,cum sa procedez? Daca eu ma angajez luna urmatoare pe un salar de 1000 lei, instanta nu ar trebui sa-i oblige sa-mi ia doar o parte din salar,in asa fel incat sa pot trai si eu? Sau avand o ipoteca,nu vor tine cont de acest lucru si banca va incepe executarea silita. Am inteles ca pe durata procesului ca sa mi se intrerupa plata ratelor,trebuie sa fac o ordonanta
presedentiala,care nu se stie daca va fi acceptata. Eu sunt singura,si am in intretinere un minor,pe baietelul meu,nu stiu daca asta are vreo importanta dar ma gandesc ca odata ajunsa in instanta, poate instanta va tine cont de acest lucru si va da o hotarare judecatoreasca in care sa oblige banca la o suma rezonabila de achitare a ratelor. Oare este posibil acest lucru??? va multumesc pt raspunsuri
Ultima modificare: Vineri, 4 Ianuarie 2013
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: tripa , utilizator 12:42, 6 Ianuarie 2013
Din cele relatate de dumneavoastra este foarte important de studiat contactul de imprumut, mai ales partea unde sunt stabilite comisioanele, lucru pe care il poate face numai un specialist. Trebuie identificate comisioanele impuse de banca, temeinicia lor, clauzele abuzive la care faceti referire, trebuie identificata baza legala pe care aceste clauze o incalca ... Sunt mult aspecte care trebuie studiate, este o diferenta foarte mare schimbarea cuantumului ratei de la 800 lei la 2.500 lei, trebuie analizat in ce baza s-a efectuat si daca a avut temei legal. Dupa efectuarea unui astfel de studiu se poate trage o concluzie cu privire la eventualitatea formularii unei actiuni in instanta.
Luati in considerare ca banca poate incepe demersurile pentru executarea silita si cum la dumneavoastra nu prea are ce sa execute, se va indrepta asupra dreptului de ipoteca pe care il are.
va multumesc mult pentru raspuns ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poti fi executat silit daca sunt in litigiu cu banca? tripa tripa buna ma numesc aliz tripa si am deschis un proces impotriva bancii,pt clauze abuzive. Cum se procedeaza daca vreau sa fac ordonanta presedentiala,ca sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Clauze abuzive la un contract de credite si rata mai mare ca pensia pusapopescu2013 pusapopescu2013 In 2008 am facut un imprumut la banca Bucuresti. 30000 lei noi. La aceasta se mai adauga 20000 lei comisioane. Pentru o intarziere de 2 zile a unui comision ... (vezi toată discuția)
Litigiu banca martsmart martsmart Am contractat un credit in CHF in anul 2008 ( rata 620 RON ). In 2010 banca si-a majorat comisionul de administrare (unilateral), in acelasi an mi-am facut o ... (vezi toată discuția)