avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru al doilea copil

Buna seara!!
Am o fetita de 1 an si 2 luni si sunt insarcinata. Ar trebui sa nasc inainte ca fetita sa implineasca 2 ani. Cum va trebui sa procedez avand in vedere ca actuala indemnizatie am obtinuta in baza actelor de studii(am terminat masterul in anul cand am nascut), iar firma la care am lucrat doar sase luni inainte sa nasc a dat faliment. Mai pot beneficia de indemnizatie? Daca da ce acte mi.ar trebui pentru prelungirea concediului? Multumesc..
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:25, 5 Ianuarie 2013
1. Deoarece al doilea copil se va naste inainte de a se termina concediul de crestere pentru primul copil (CCC1) veti intra direct in CCC2 imediat ce se termina CCC1 si veti avea aceeasi indemnizatie.

2. - Pe perioada de cand se naste al doilea copil si pana veti intra in CCC2 veti mai beneficia in plus de 600 lei lunar, pe langa indemnizatia pentru CCC1.
- Pentru aceasta mergeti la Primarie (unde ati depus actele pentru CCC1), cu o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil si solicitati cei 600 lei lunar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuitate indemnizatie crestere copil, pentru al doilea copil. ancamaria88 ancamaria88 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea nelamurire: Momentan sunt in concediu crestere copil,primul copil pana in 26 ianuarie 2014, as vrea sa mai fac ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere al doilea copil petro_vizitiu petro_vizitiu Va rog din suflet sa ma lamuriti daca este posibil , am nascut in 8.03.2015 primul copil in acel moment eram eleva la scoala postliceala sanitara, deoarece ... (vezi toată discuția)
2 indemnizatii cresterea copilului pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am lucrat cu contract de mandat, am ramas insarcinata, am primat concediu medical de la casa de sanatate, in 12 sept 2014 am nascut si am ... (vezi toată discuția)