avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... recurs la o executare penala de 2 ani de furt calificat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

recurs la o executare penala de 2 ani de furt calificat

sotul meu este arestat pt o condamnare de 2 ani de furt calificat este recidivist are vreo sansa daca face recurs sa ai mai scada din pedeapsa?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:29, 5 Ianuarie 2013
Este sansa si dreptul fiecaruia de a uza de toate caile de atac pentru a obtine o pedeapsa cat mai mica.
La modul sincer, nimeni nu poate cunoaste sansele sotului dvs de a-i fi redusa pedeapsa decat dupa studierea materialului probator din dosar, insa eu va sfatuiesc sa formulati recurs pentru ca in propria cale de atac nu i se poate agrava situatia. Deci, in masura in care ii va fi respins recursul, pedeapsa finala va fi tot de 2 ani. Oricum, trebuie sa aveti in vedere si situatia in care va formula Parchetul recurs.

Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Ianuarie 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
si cum anume ar trebui formulat recursul?
Gasiti modele generale de recurs pe google.
Recursul trebuie motivat,angajati un avocat care sa studieze dosarul si sa vi-l formuleze.
Se va ocupa avocatul din oficiu de motivarea recursului daca nu isi angajeaza avocat.
Adica nu inculpatii sau rudele acestuia redacteaza motivele de recurs.

Este suficient sa se faca si motivare orala in fata instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)
Mentinerea starii de arest dupa 1 termen de fond ContSters214324 ContSters214324 am si eu o intrebare;dupa primul termen pe fond in cazul cu arestati preventiv,mentinerea starii de arest va fi judecata de catre curte de apel sau de catre ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva de condamnare cu executare pentru trafic de droguri georgiaaa georgiaaa Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati...Iubitul meu a fost condamnat definitiv 3 ani si 8luni,pt tragic de droguri(7pastile).este prima lui fapta..la fond ... (vezi toată discuția)