avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare cim

am avut CIM pentru 1 an pentru concediu crestere si ingrijire copil pe o functie. dupa intoarcerea din concediu si ingrijire copil la doua luni angajatorul mi-a schimbat functia si salariul de incadrare cu retrogradindu-ma astfel si cu un salariu mai mic. au desfiintat functia pe care o ocupam printr-o hotarire a Consiliului de administratie.
este legal asa cum a procedat angajatorul? Care sunt organele abilitate pentru rezolvarea problemei mele?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 5 Ianuarie 2013
Instanta de judecata este institutia abilitata in cazul dvs ... lucrati in sectorul privat sau bugetar?
Daca CA are un motiv intemeiat poate sa desfiinteze orice post. Deci problema este de motivatie, iar daca dvs. considerati ca motivul nu sta in picioare, puteti sa sesizati in scris CA-ul apoi daca raspunsul nu este satisfacator puteti sa-i actionati in instanta.
Sesizarea instantei de judecata se poate face si fara a se mai adresa in prealabil C.A.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare szaliatti szaliatti Poate sa ma retrogradeze din functia de director doar prin crearea unui nou post nou de director intrucat li se pare ca in locul meu trebuie sa vina o alta ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere de pe cic atunci cand functia avuta se desfiinteaza terezbarbu terezbarbu Buna ziua. In momentul de fata sunt pe concediu de ingrijire a copilului de doi ani. Azi am aflat ca urmeaza sa se desfiinteze functia pe care am fost angajata ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din ccc elenasalo elenasalo Buna ziua, Sunt inca in concediul de crestere si ingrijire copil pana la varsta de 2 ani (legea veche) si mi s-a adus la cunostinta din surse sigure ca la ... (vezi toată discuția)