avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am nevoie de procura ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am nevoie de procura ?

Buna ziua , suntem o familie ,lucram in italia ,avem un cont bancar in valuta la o banca din Romania , sotia este titulara de cont iar eu imputernicit , vrem sa cumparam o casa in Romania ,din motive de munca ,sotia nu ma poate insoti in tara pentru ca sa facem aceasta tranzatie .Mie imi trebuie procura din partea sotiei pentru a scoate bani de la banca ?imi trebuie procura pentru semnarea actului de vanzare cumparare la notar ?daca da cum se face aceasta procura ? Multumim .
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:14, 5 Ianuarie 2013
daca sunteti imputernicit, puteti scoate banii, iar pt cumparare nu aveti nevoie de acordul sotiei, bunul va fi comun.
Pentru gi_jane 2 Multumim pentru raspuns , insa in 2003 am cumparat un apartament ,la semnarea actelor la notar a fost numai sotia ,eu nu din anumite motive, pe actul de casa este trecuta sotia ca titulara ,sunt si eu trecut precum e bun comun cumparat in timpul casatoriei ,bun insa eu cand trebuie sa imi schimb cartea de identitate trebuie sa vina si ea pentru a da semnatura ,cu toate ca sunt trecut si eu in actul de casa Multumesc.
Nu inteleg care e legatura cu subiectul...
Cum ati procedat atunci cand ati cumparat , veti proceda si acum.

In privinta buletinului, nu e necesara prezenta sotiei pt ca si dvs sunteti proprietar in aceeasi masura, ori ati considerat dvs ca e necesar si ati mers cu sotia, ori a facut ofiterul exces de zel.
Am fost exact in aceeasi situatie, eu titular , iar sotul meu i-a facut maica-sii domiciliul la adresa fara prezenta sau acordul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura alinatug alinatug Buna ziua. Sotul meu este plecat din tara si va rog frumos sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea situatie: Am un credit bancar, unde amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Imputernicire hambra hambra Sunt asociat unic si administratorul unei societati comerciale. In luna martie trebuie sa plec din tara 6 luni. intrebari: - pot imputernici pe cineva sa ... (vezi toată discuția)
Revenirea la comisionul de administrare credit-initial milacri milacri Salutare! Sunt bucuroasa ca am reusit sa o scot la capat cu banca. Am asteptat ceva dar a fost cu folos.Dupa modificarea comis.de adm.credit din 2008,de la ... (vezi toată discuția)