avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pasii de urmat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pasii de urmat

Dupa decesul tatalui meu care sunt pasii de urmat:
1.acceptul succesiunii
2 anexa 23+24 de la casa casatoriilori
3 obtinerea certificatelor fiscale si stampilarea anexei 23+24 de catre fiecare circa financiara unde am proprietatile din masa succesorala
4 cu anexa 23+24 se merge la notar unde se procedeaza la dezbaterea succesiunii.

Intrebari:acesti pasi sunt corecti sau ordinea este alta?Am mers sa iau anexa 23 si cand sa o completez nu stiam care este valoarea de impozitare a cladirilor etc si am zis sa merg la notar intai,am mers la notar care a zis sa vin cu certificatele fiscale si cu anexa 24..cand merg sa obtin certificatele fiscale imi cer si anexa 24 sa o stampileze si deja am cerut certificate fiscale separate pe proprietati cand de fapt am aflat ca se pot obtine de la o singura circa financiara ca ei au situatia clara si nu e nevoie sa alerg la toate decat sa vizez anexa 24...

care este drumul firesc de parcurs?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 07:00, 7 Februarie 2009
Este fireasca acceptarea succesiuni in teremen de 6 luni asa cum prevede legea, dara daca aduceti anexa 23 si 24 la biroul notarului pentru a deschide procedura succesorala se subintelege ca acceptati mostenirea, veti mai avea nevoie si de actele de stare civila ale dv. de copia certificatului de deces si de actele de stare civiula ale altor mostenitori daca sunt/ Cit priveste valoarea de impozitare o puteti lua de la circa fiinanciara unde s-a platit impozitul anual pe bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 succesiune annamariaop annamariaop de unde se obtine anexa 24 care ne-a fost ceruta de la notar pentru dezbaterea succesiunii?De la notar avem un fluturas pe care sunt notate toate actele ... (vezi toată discuția)
Ce importanță juridică au anexa 9 și anexa 24? dary@ dary@ Buna ziua, Mama a decedata la 05.06.2013. Tatal meu (sotul supravietuitor) nu doreste sa facem succesiunea pe cale amiabila, astfel ca dupa 5 ani de ... (vezi toată discuția)