avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dovada care sa ateste ca am avut un SRL si ca mi-am ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dovada care sa ateste ca am avut un SRL si ca mi-am platit darile la stat

Buna ziua,
am o intrebare:

De unde pot sa scot o adeverinta/dovata care sa ateste ca am avut un SRL si ca mi-am platit darile la stat??

Firma a fost infiintata in 2007 si am fost 2 asociati si am vandut-o acum in decembrie 2012 si nu avea datorii la momentul respectiv.
Mie imi trebuie actul acesta pentru obtinerea "blue card-ului" in Anglia.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 13:10, 6 Ianuarie 2013
Obtineti de la registru comertului pe o cerere de furnizare informatii, date despre istoricul societatii pe care ati vandut-o, unde se va vedea ca ati avut calitatea de asociat intr-o anumita perioada. Puteti solicita si copii certificate de pe actele care fac dovada ca s-a efectuat cesiunea.
In completarea postarii anterioare: pe langa istoricul de la Registrul Comertului, puteti solicita organului fiscal in a carui raza teritoriala sunteti un cazier fiscal prin care veti proba ca nu ati avut si nu aveti fapte inscrise in aceasta (costa 20 lei).
Buna dimineata,

Documentul prin care se dovedeste ca nu aveti datorii catre bugetul statului este certificatul de atestare fiscala si se obtine de la Administratia Finantelor Publice de care apartineti (sediul social al societatii). Dat fiind ca firma a fost vanduta luna trecuta, nu cred ca vor fi probleme cu obtinerea acestuia.
Si in cazul in care ati avut autoturisme sau cladiri pe societate solicitati si un certificat de atestare fiscala de la Directia de taxe locale a sectorului pe raza caruia societatea a avut sediul social.
Desigur, actul care face dovada ca societatea nu are datorii este certificatul de atestare fiscala emis de ANAF. Trebuie precizat ca acest act se emite ,, la zi" nu are caracter retroactiv, respectiv acum apar in scripte noii asociati ai societatii. Oricum in momentul in care s-a facut cesiunea, registrul comertului a anuntat ANAF-ul pe cale electronica, acestia avand posibilitatea sa faca opozitie la hotarare daca ar fi constatat ca ceva este in neregula.
In acest context, ma raliez opiniei colegului Lucian Huzum, respectiv actul care face dovada ca nu aveti datorii fata de stat, acum, este certificatul de cazier fiscal.
Pe de alta parte, ,,pacatele" unei societati fata de stat pot sa iasa la iveala si dupa ani de zile...;)

Alte discuții în legătură

Cazier fiscal gabrieledi gabrieledi Buna ziua!O intrebare,va rog...Sunt din Botosani dar,acum 2 luni m-am mutat in Constanta.Inca nu mi-am facut mutatia pe buletin,deci adresa de pe buletin este ... (vezi toată discuția)
Cumparare firma onicutza onicutza buna ziua! am nevoie de un sfat,ma poate ajuta cineva??? vreau sa cumpar un magazin cu tot ce este in el inclusiv firma.proprietarul actual pleaca in ... (vezi toată discuția)
Firma de recrutare geo26 geo26 La multi ani! as vrea sa infiintez o firma de recrutare pentru a trimite muncitori romani in strainatate. De ce avize as avea nevoie, despre codul CAEN sau ... (vezi toată discuția)