avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

concubinaj

am doi copii si traiesc in concubinaj de 11 ani cu tatal copiilor. in aceasta perioada am construit o casa, care este pe numele lui, casa construita cu banii obtinuti din vanzarea apartamentului meu, proprietate personala. Am drepturi asupra acestei case si pot cere pensie alimentara pentru copii daca locuiesc impreuna cu tatal copiilor
Cel mai recent răspuns: avocat Moloman George , Avocat 18:52, 6 Ianuarie 2006
Drepturile asupra casei exista atata timp cat aveti o dovada(acte) in acest sens.
Copiii au dreptul la o pensie de intretinere daca tatal nu contribuie la crestere si ingrijirea lor, numai daca au fost recunoscuti.
Oricum, pentru un raspuns clar si la obiect am nevoie de detalii suplimentare. Daca doriti, puteti sa-mi trimiteti date sulpimentare pe adresa: laura_fpch@yahoo.com
actele la care se refera colega noastra sunt de genul - vanzarea apartamentului dvs., facturi (pe numele dvs.) de achizitionare a materialelor de constructii pentru reparatii la casa de acum, situatii de lucrari cu semnatura dvs., etc.
..iar drepturile dvs. nu vor fi niciodata asupra casei ca bun imobil, deci nu vor fi drepturi reale, nu veti avea cota-parte din proprietate, ci veti avea numai drepturi de creanta (deci asupra banilor pe care, daca aveti cu ce acte dovedi, ati facut investitia), la care (eventual) sa cereti actualizarea cu indicele inflatiei..
..sugestie - incercati sa obtineti de la concubinul dvs. sub semnatura privata, o vanzare a cotei de 1/2 din imobil; suflati'i la ureche ca oricum numai la notar e valabila o asemenea vanzare, iar ceea ce face el, e numai o "promisiune" de vanzare, ca sa fiti impreuna proprietari intr-un viitor oarecare...
succes
de acord cu anonima. referitor la cei doi copii, intr-adevar acestia au dreptul la o pensie de intretinere, daca au fost recunoscuti de catre tatal lor, dar numai in baza unei hot jud. de incredintare a copiilor. Atentie, instanta poate incredinta copii, ori mamei, ori tatalui, tinandu-se cont numai de interesul minorilor. cu aceasta ocazie se va stabili si cuantumul pensiei de intretinere. fiind vorba de 2 copii cuantumul este de 1/3 din salariul net sau, dupa caz, 1/3 din salariul minim pe economie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dupa divort draganmariana draganmariana Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarea problema: Am trait in concubinaj din anul 2000 pana in 2007 dupa care ne-am casatorit . Sotul a hotarat ... (vezi toată discuția)
Locuiesc în casa fostului concubin împreună cu copilul nostru. ne poate da afară din casă? ADIOANA ADIOANA Am trait cu un barbat in concubinaj 18 ani si avem impreuna un copil. El acum vrea sa ne despartim. Noi locuim in casa lui iar el se va muta la o alta casa ... (vezi toată discuția)
Daca as divorța... Sofiaelena2014 Sofiaelena2014 Ce drepturi as avea contribuind la construcția casei ? (vezi toată discuția)