avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... acte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

acte de identitate

bunicii mei au avut 9 copii . primii 5 s-au numit NAE..... iar ultimii 4 sau numit POPA ..... primii 5 sau nascut in perioada 1900 - 1912 , iar ceilalti 4 in perioada 1914-1925 , apoi bunicii la deces sau numit NAE , aceasta in 1953-1958. am solicitat actul de nastere pt bunic si acesta era redactat in CHIRILICA (1875) si era POPA .certificatul de casatorie nu am putut sa-l recuperez .cum pot , si unde sa ma adresez pentru a vedea ce s-a intamplat . mai mult cel de al doilea fiu nascut in 1903 , a avut 7 copii 3 sau numit Nae si ceilalti POPA , desi acest unchi al meu s-a nascut Nae si a decedat tot Nae ...
Cel mai recent răspuns: coldheat , utilizator 12:37, 7 Ianuarie 2013
Ce doriți de fapt?
E vorba de vreo problemă legată de succesiune sau doar de stabilirea arborelui genealogic?

Registrele de stare civilă le găsiți (de regulă) la consiliile locale ale localităților de naștere/rezidență/deces, la arhivele bisericești sau în cel mai rău caz la arhivele naționale.
Mergeti la starea civila si solicitati adeverinta, anexa 9, dupa actele de nastere ale bunicilor, dupa cel de casatorie si dupa cele de deces. Daca starea civila nu le are, ca se intampla sa fie predate la arhivele statului, adresati o cerere la institutia de arhiva, doar sa stiti anul si dupa luati o hotarare. Explicatii ar fii, una ca putea bunicul sa se casatoreasca cu bunica, aceasta sa fie Popa si sa treaca pe numele ei la casatorie, apoi sa-si schimbe numele pe cale administrativa. Ori sa fi fost infiati de o familie Popa, ulterior desfiati. Trebuie sa cercetati si mentiunile inscrise pe marginea actelor de stare civila. O alta posibilitate este ca ofiterul de stare civila sa fie cu capul in nori si sa fie necesar ca toti cei trecuti Popa sa solicite rectificarea actelor de nastere. Numai daca o luati treptat cu evenimentele puteti ajunge la un numitor comun. Cert este ca cei nascuti Popa trebuie sa faca dovada ca sunt rude cu cei nascuti Nae si invers.
la arhivele nationale judet ilfov , ca despre acesta este vorba , am gasit certificatele de nastere ale bunicilor , dar nu si pe cel de casatorie , desi ambii bunici erau nascuti in aceeas localitate CRETESTI - SINTESTI plaja VIDRA . Este vorba de o succesiune dupa bunica mea si datorita acestor neconcordante de nume am intampinat unele probleme . .ori cum eu va multumesc ff mult , ma gandisem si eu la arhivele bisericesti , pentru ca stiu biserica in care sau casatorit , am sa incerc . inca odata va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copie certificat de nastere catalina_ro catalina_ro Buna ziua Am nevoie de o copie a certificatului de nastere al bunicii nascuta in anul 1903, in localitatea Calugareni-Ilfov. Cine poate sa ma indrume de unde ... (vezi toată discuția)
Cum pot gasi numele parintilor unei persoane ? carolinagherman carolinagherman As avea nevoi sa cunosc numele parintilor unei persoane despre care singurele informatii sunt : in 1916 se gasea intr-o localitate in Bucovina langa Cernauti ... (vezi toată discuția)
Arborele genealogic. Silviu79 Silviu79 Arborele genealogic poate fi un subiect al acestui form, pentru a veni in ajutorul celor care doresc sa-si gaseasca mai usor rudele care au trait cu ceva timp ... (vezi toată discuția)